user
e
sv

Apple’ın karma gerçeklik kulaklığı hazirandaki WWDC’de görücüye çıkıyor

124 okunma — 16 Şubat 2023 23:58
Apple, efsanevi karma gerçeklik kulaklığı için lansman penceresini nihayet araladı. Bloomberg kaynaklarına göre kulaklık haziran ayındaki Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı'nda (WWDC) prömiyer yapacak.

Reality Pro olarak adlandırılan cihazın gayri resmi olarak Nisan ayında gelmesi planlanıyordu, ancak donanım ve yazılım sorunlarını çözmek için ekstra geliştirme süresine ihtiyaç duyduğu bildirildi. Şirket bugüne kadar konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı, ancak donanım bu yıl içerisinde gelecek gibi görünüyor.

Kulaklığın 3.000 dolar gibi yüksek bir fiyat etiketi taşıdığına inanılıyor, ancak Meta Quest Pro gibi alternatiflerde bile bulunmayan yeteneklere sahip olması bekleniyor. Söylentiler, çift 4K ekran ve gelişmiş izleme ve kontrolörsüz giriş sağlayan çok çeşitli kameralardan bahşediyor. Pili harici bir pakette takmanız gerekiyor ancak diğer bağımsız AR ve VR giyilebilir cihazlarındaki mobil çiplerden daha iyi performans gösteren bir M2 işlemciye sahip olacaksınız.

Apple’ın karma gerçeklik kulaklığı hazirandaki WWDC’de görücüye çıkıyor

Temel platform olan xrOS’un, etkileşim için parmak kıstırmalarına ve sesli komutlara dayanan iOS tarzı bir arayüz içereceği söyleniyor. FaceTime aramaları sırasında tam vücut avatarları gibi tanıdık deneyimlerin yükseltilmiş sürümlerinin yanı sıra sağlık üzerinde de durulacak.

Bu ilk modelin geliştiricileri ve meraklıları hedeflediği varsayılıyor ve WWDC lansmanı, geliştiricilerin teknolojiyi halka açık hale gelir gelmez görüp anlamalarına yardımcı olacak. Bununla birlikte, söylentiler ayrıca Apple’ın Quest Pro’nun 1.500 dolar fiyatına yakın daha uygun fiyatlı bir kulaklık üzerinde çalıştığını da gösteriyor. Bu daha erişilebilir tasarım 2024’ten önce ortaya çıkmayabilir, ancak bu şirketin karma gerçeklik teknolojisini daha erişilebilir hale getirmek için uzun vadeli stratejisine işaret ediyor.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/donanim/applein-karma-gerceklik-kulakligi-hazirandaki-wwdcde-gorucuye-cikiyor-63ee32e635d0dd75d925d3ef
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli