user
e
sv

Apple Type-C konusunda farklı bir strateji izleyecek

316 okunma — 13 Şubat 2023 17:21
Dünyanın dört bir yanındaki ülkeler, tüm elektronik cihazlar için tek tip şarj bağlantı noktası olarak USB Type-C'yi benimsemeyi planlıyor.

Avrupa Birliği, Android tabanlı telefonlar tarafından yaygın olarak kullanılan USB Type-C konektörlerini cep telefonları, tabletler ve kameralar için standart haline getirmek ve 2024 yılına kadar uygulamak için kurallar getirdi. Apple da geçen yıl AB yasalarına uyacağını söyledi.  Yeni bir rapor, Cupertino şirketinin yaklaşan akıllı telefonlarındaki USB Type-C bağlantı noktaları için Lightning bağlantı noktasına benzer sınırlamalar getirebileceğini gösteriyor.

Bir MacRumours haberine göre Apple, yakında çıkacak olan USB Type-C bağlantı noktası için özel bir tümleşik devre (IC) arabirimi kullanmayı planlıyor ve bu bağlantıya dahil olan bileşenlerin kimliğini doğrulamasına olanak tanıyacak. 2012’de kullanıma sunulmalarından bu yana, birinci taraf ve MFi sertifikalı Lightning bağlantı noktaları ve konektörler, bağlantıda bulunan öğelerin gerçekliğini doğrulayan küçük bir tümleşik devre içeriyor.

Lightningde yerleşik olan bu doğrulama sistemi, bizim bildiğimiz şekliyle, Apple tarafından yapılmayan ve “Made for iPhone” (MFi lisansı) aygıtının parçası olmayan bir aygıt takıldığında kullanıcıları “Bu aksesuar desteklenmiyor” mesajıyla uyaran uyarılar oluşturan şeydir.

Apple Type-C konusunda farklı bir strateji izleyecek

Bu değişikliğin yakında çıkacak Apple cihazlarının işlevselliği üzerinde önemli bir etkisinin olup olmayacağı henüz belli değil, ancak şirketin raporuna göre Apple ve MFi sertifikası olmayan kablolarla hızlı şarj ve yüksek hızlı veri aktarımını kısıtlaması yüksek bir ihtimal.

TF Securities analisti Ming-Chi Kuo, daha önce iPhone 15 serisinin, veri aktarım hızlarını önemli ölçüde artırabilecek USB Type-C Lightning bağlantı noktasından vazgeçeceğini öne sürmüş, yüksek hızlı USB Type-C kablolu bağlantının yalnızca üst düzey iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max ve iPhone 15 Ultra’da olabileceğini öne sürmüştü.

iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max/Ultra‘nın “en az USB 3.2 veya Thunderbolt 3” bağlantısına sahip olması bekleniyor. USB 3.2 teknolojisi, 20 Gbps’ye kadar veri aktarabilirken Thunderbolt 3, 40 Gbps’ye kadar ulaşabiliyor. Analiste göre bu yüksek hızlı transfer çiplerine olan talebi artırabilir. Android telefonların çoğu şu anda eski USB 2.0 teknolojisine sahip.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/mobil/apple-type-c-konusunda-farkli-bir-strateji-izleyecek-63ea0a49c732ed528528f6f8
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli