user
e
sv

Apple’ın iPhone 15 Plus kararı, herkeste büyük şaşkınlığa neden oldu

163 okunma — 07 Şubat 2023 23:00
Teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Apple’ın aldığı iddia edilen iPhone 15 Plus kararı, sektörde tartışmalara neden oldu.

Akıllı telefon denildiğinde akla gelen ilk isim yıllardır değişmiyor: iPhone. Her ne kadar Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un Galaxy S serisi ve son zamanlarda popülaritesi artan Galaxy Z modelleri iPhone’u ara sıra zorlasa da hala bu telefonların popülarite anlamında iPhone’un eline su dökebileceğini söylemek pek mümkün değil.

Ancak tüm iPhone’ların da aynı üne sahip olduğunu da söyleyemeyiz. Özellikle iPhone 14 serisiyle birlikte aradaki farkın iyiden iyiye açıldığı bir gerçek. Nitekim iPhone 14 serisi içerisinde en çok satan modellerin iPhone 14 Pro ve ardından da iPhone Max olduğunu artık sağır sultan bile duydu.

Apple’ın iPhone 15 Plus kararı, herkeste büyük şaşkınlığa neden oldu

Üstelik geçtiğimiz yılların aksine bu kez standart iPhone 14 modeli de çok fazla satmıyor. Sektörde dillendirilen iddialar göre ise, iPhone 14 Pro ve Pro Max modelleri toplam satışın %75’ini oluşturuyor. Standart iPhone %20’lik bir paya sahipken, en kötü performansı ise %5’lik payıyla iPhone 14 Plus sergiliyor.

İşte iPhone 14 Plus’ın bu kötü performansı göz önüne alınarak, bir sonraki seride bu cihazı göremeyeceğimiz birçok defa dile getirilmişti. Ancak Apple’a yakınlığıyla bilinen ünlü duyumcu Ross Young tarafından sabah saatlerinde dile getirilen yeni bir iddiaya göre, Apple’ın Plus modelini pazardan çekmek gibi bir niyeti yok. En azından en az bir sene daha bu modele şans tanınacak ve iPhone 15 Plus bu yılın Eylül ayında bir kez daha raflardaki yerini alacak.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/mobil/applein-iphone-15-plus-karari-herkeste-buyuk-saskinliga-neden-oldu-63e15f4679b90b55b105e06a
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli