user
e
sv

WhatsApp merakla beklenen iki yeni özelliğini daha kullanıma sundu

1640 okunma — 26 Ocak 2023 16:46
Dünyanın en popüler internet tabanlı anlık iletişim servisi WhatsApp, iki yeni özelliğini daha hem Android hem de iOS kullanıcıları için kullanıma sundu.

İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte popülaritesi günden güne artan WhatsApp, artık dünyanın en çok kullanılan uygulaması konumunda. Meta tarafından 2022 yılının sonlarına doğru yapılan açıklamaya göre, aylık aktif kullanıcı sayısı bazında 4 milyar kişi sınırına ulaşan WhatsApp, bu sayede en büyük rakibi olan Telegram ile aradaki farkı da çok ciddi bir seviyeye çıkartmıştı.

Bununla birlikte şirketin bitmek tükenmek bilmeyen yenilikleri, daha uzun süre en çok kullanılan anlık iletişim servisi pozisyonunu korumasına fazlasıyla yetecektir.

WhatsApp merakla beklenen iki yeni özelliğini daha kullanıma sundu

Amerikalı sosyal medya platformu tarafından servis edilen son iki özellik ise, kullanıcıların kiminle mesajlaştığını daha kolay anlamasını sağlıyor. Buna göre artık WhatsApp üzerinden alınan mesajlarda, karşı tarafın kayıtlı isminin yanı sıra profil fotoğrafı da görüntülenecek. Bu sayede bazı durumlarda isimden ya da telefon numarasından kim olduğu anlaşılamayan karşı muhatabın profil fotoğrafı büyük ölçüde bu sorunu çözecek.

İkinci özellik de aslında benzer bir nitelikte ancak hedef kitlesi farklı. Şirketten yapılan açıklamaya göre bundan sonra grup sohbetlerinde de kişilerin isimleri profil fotoğraflarıyla birlikte görüntülenecek. Aslında bu özellik uzunca bir süredir Telegram’da mevcuttu. İşte bunu bilen WhatsApp’ta sonunda aynı özelliği kendi platformuna getirerek, rakibinin elimdeki bir avantajı daha ondan almış oldu.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/sosyal-medya/whatsapp-merakla-beklenen-iki-yeni-ozelligini-daha-kullanima-sundu-63cfaa4c774bc52f367f18ea
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli