user
e
sv

Yerli üretim telefon TCL 20 SE satışa sunuldu! İşte fiyatı ve özellikleri!

9032 okunma — 20 Temmuz 2021 06:47
TCL'nin üretimini Türkiye'de Arçelik ortaklığı ile yaptığı TCL 20 SE sonunda raflarda yer almaya başladı. Giriş seviyesi sayılabilecek telefonun fiyatı şimdilik biraz tuzlu.

Geçtiğimiz aylarda dünyanın en büyük 2. televizyon üreticisi, Alcatel’in sahibi ve dünyanın en büyük ekran üreticilerinden biri olan TCL‘nin cep telefonu üretimi için Türkiye’ye fabrika açacağını duyurmuştuk. Ardından da Türkiye’de üretilecek olan ilk telefonun markanın yeni TCL 20 serisinin giriş seviyesi olan TCL 20 SE olacağı ortaya çıkmıştı. Bugünlerde o telefon satışa sunuldu.

NXTVision donanımlı ekran görüntüleri HDR’a çeviriyor

Giriş seviyesindeki TCL 20 SE, diğer tüm TCL telefonlarda olduğu gibi ekranında barındırdığı özellikler ile ön plana çıkıyor. 6.82 inç boyutundaki devasa ekranın çözünürlüğü 720×1640 ile biraz düşük kalsa da 450 nit parlaklık sunuyor. Ekranın en ilgi çekici özelliği ise sahip olduğu NXTVision donanımı. Bu ek donanım sayesinde ekrandaki görüntüler gerçek zamanlı olarak iyileştiriliyor. Yapay zekanın da eşlik ettiği donanım sayesinde SDR görüntüler HDR olarak işlenip ekrana yansıtılabiliyor. Bu sayede gerçek bir HDR deneyimi olmasa da HDR olmayan videoları da HDR’a yakın bir kalitede izleyebiliyorsunuz.


TCL 20 SE’nin en dikkat çekici özelliği SDR videoları izlerken gerçek zamanlı olarak HDR’a dönüştürebilmesi

Snapdragon 460 işlemciden güç alan telefonda 4 GB Ram ve 64 GB hafıza bulunuyor. Ayrıca 256 GB’a kadar Micro SD kart desteği de yer alıyor. Kamera olarak 16 MP çözünürlüğünde f/1.8 diyaframlı ana kameraya 5 MP ultra geniş açı kamera eşlik ediyor. Ayrıca her birisi 2 MP çözünürlüğünde olan portre ve makro kameraları da bulunuyor. Selfie bölümünde ise 8 MP çözünürlüğünde bir kamera yer alıyor. Yapay zeka geliştirmelerine sahip olan kameranın yazılımında renk seçimi (tek rengi bırakıp geri kalanını siyah beyaz yapma), nesne silme ve gökyüzü iyileştirme gibi özellikler sunuluyor.

Suya karşı koruma hariç her şey tam

Giriş seviyesinde yeni yeni görmeye başladığımız stereo hoparlörlere sahip olan cihazda Wifi 5.0, Bluetooth 5.0, NFC, FM Radyo ve 3.5 mm kulaklık girişi gibi özellikler de unutulmamış. 5000 mAh gibi büyük bir bataryaya sahip olan cihaz giriş seviyesi işlemci ve düşük çözünürlüklü ekran ile oldukça uzun pil süresi vaat ediyor. 18 Watt şarj desteğine de sahip olan telefon istenirse üzerindeki bataryadan diğer cihazları şarj edebilen ters şarj sistemini de barındırıyor.

Telefonun ilk baştaki resmi satış fiyatı 2799 TL olarak duyurulsa da duyurulduğu dönemden sonraki kur farkından dolayı 2999 TL‘dan satışa sunuldu. Yine de cihazı şu anda kampanya ile 2799 TL civarına bulmak mümkün.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/mobil/yerli-uretim-telefon-tcl-20-se-satisa-sunuldu-iste-fiyati-ve-ozellikleri-60f55b9cebad5a0e80280907
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli