user
e
sv

Hayatınızı değiştirecek geleceğin teknolojileri

1321 okunma — 10 Mayıs 2021 00:41
Hayatımızı değiştirecek ve geleceği şekillendirecek teknolojileri sizler için bir araya getirdik. İşte geleceğin teknolojileri...

Teknoloji artık bir çok şeyi yapabilecek güce sahip. Bu gücünü de insanoğlu sayesinde elde ediyor. Bilim ve teknolojinin hayatımızı kolaylaştırmada ve günlük yaptıklarımızı kökten değiştirmede bize yol gösterdiği aşikar. Zaten sahip olduğumuz teknoloji alışık olduğumuz teknoloji, daha fazla yenilik yapmamızın yolu açtı ve gelecekte ne tür yenilikler ile karşımıza çıkacağını yine bizler belirliyoruz.

Önümüzdeki 10 yıl içerisinde hayatımızı muhtemelen değiştirecek geleciğin teknolojileri listesi ;

Hayatınızı değiştirecek geleceğin teknolojileri - Page 2
1. Uzay Turizmi ve Gezegen Kolonileri
Dünyanın hemen hemen her ülkesinde direk uçabiliyoruz. Dilediğimiz zaman istediğimiz ülkeye gidebiliyoruz. Peki bir gün Dünya’yı Uzay’dan görebilseydik?
Virjin Galactic, SpaceX ve Blue Origin gibi şirketler bir gün bunu gerçekleştirmek için çalışmalarına devam ediyorlar. Mars’a giden Perseverrance aracı başarılı olduğunda artık koloni zamanı gelmiş demektir.
Hayatınızı değiştirecek geleceğin teknolojileri - Page 3
2. Elektrikli Otonom Araçlar
Elektrik araçlar bir süredir tanışık olduğumuz bir teknoloji ürünü. Gün geçtikçe kendilerini geliştiriyorlar ve hayatımızda gün geçtikçe daha fazla yer kaplıyorlar. Araç aküleri otonom sistemleri ile bu mühendislik harikası ürünlerle daha da fazla tanışacağız. Sürüş kontrollerini devralabilen bazı otonom sürüş teknikleri ile tanışmaya hazırız. 
Hayatınızı değiştirecek geleceğin teknolojileri - Page 4
3. Hiper Hızlı Taşıma Sistemleri
Hyperloop isimli Amerika’lı bir şirket şu an inşa edilen ve testleri tamamlanan yüksek hızlı bir yeraltı taşıma sistemi üzerinde çalışmalarını tamamlamak üzere. Planlanan rota Los Angeles San Francisco arasında olacak. Diğer bir rota ise New York’tan Washington DC arasında olacak ve 2 saat 55 dakikalık mesafe sadece 29 dakikada katedebilecek.
Hayatınızı değiştirecek geleceğin teknolojileri - Page 5
4. Hareket Tabanlı Bilgi İşlem
Azınlık Raporu filmi tarafından popüler hale getirildi jest tabanlı bilgi işlem kavramı. Aslında hayatımızın bir çok alanında bu teknolojiyi kullanıyoruz ve birden fazla farklı teknolojide kendini gösteriyor.
Akıllı telefonlarda, tabletlerde ve diğer bir çok akıllı cihazlarda günlük olarak hareketsel olarak kullanıyoruz. Artık fare ve klavye ile sınırlanmadığımız sadece hareketler ile yönlendirmelerimizi yapabileceğimiz sanal alanlardaki verileri ses ve eylemlerle işleyebileceğimiz bir teknoloji.
Hayatınızı değiştirecek geleceğin teknolojileri - Page 6
5. Uçan Arabalar
Yollarda yer kalmadığında gökyüzüne çıkabilecğeimizi düşünmek mantıksız gelmiyor. Bu fikrin geçekçi bir olasılık olduğunu gösteren ve bunu destekeyen bir çok çalışma mevcut. Çok yakında gökyüzünde uçan arabalar görebiliriz. Belki de artık hepimizin kendine özel bir ulaşım biçimi olacak.
Hayatınızı değiştirecek geleceğin teknolojileri - Page 7
6. Robot Uşaklar
Ev işleri sıkıcı çok sıkıcı ve ne yazık ki bir o kadar da gerekli. Günümüz yaşam şartlarında zamanla ilgili çok ciddi problemlerimiz mevcut. Dolayısı ile robotlar gelecekte bize bu konuda yardımcı olabilirler mi ? 
Robot Uşaklar, şefler, garsonlar, çiçeklerimizi sulayanlar, temizlik robotları, yemeklerde yardıcı uşaklar ve daha bir çoğu neden olmasın.  
Hayatınızı değiştirecek geleceğin teknolojileri - Page 8
7. Giyilebilir Ekranlar
Akıllı telefonlar akıllı araçlar akıllı evler derken bir yeni akıllı ürün giyilebilir ekranlar olacak. Şu an katalanabilir telefon ve ekranların hayalini kuruyor olabiliriz ancak gelecek ekransız olabilir mi ?
Kullanılabilir ekranlar, cildinize, giysinize ve diğer yüzeylerinize ışınlanabilen bir çok dokunmatik projektör benzeri cihazlar olabilirler. Belik de cebinizde bir cihaza bile gerek kalmayabilir.  
Hayatınızı değiştirecek geleceğin teknolojileri - Page 9
8. 5G Bağlantı Teknolojisi
5G teknolojisi hızla hayatımız dahil olmaya başlıyor. Nerede olursanız olun kablolu indirme hızından çok daha fazlasını sunuyor. Teknolojik cihazların birbirleri ile iletişimi geçmesi artık kaçınılamaz. Aşırı bağlantı yükü olmadan yüksek bağlantı hızları ile arabların robotların evinizdeki televizyonun birbiri ile etkileşim ve iletişim halinde olduğunu bir düşünün.
Hayatınızı değiştirecek geleceğin teknolojileri - Page 10
9. Yapay Zeka Teknolojisi
Yapay zeka artık her yerde. Makinalarda, robotlarda, araçlarda hatta akıllı telefonlarımızda. Siri, Alexa, Google Asistan gibi sesli asistanlar yapay zekanın ne denli yol katettiğinin önemli bir kanıtı. Bütün mekanik ve teknik ürünlerin çeşitli faaliyetleri canlılara benzer şeklide yerine getirebilme kabiliyetine sahip olduğunu bir düşünün. 
Hayatınızı değiştirecek geleceğin teknolojileri - Page 11
10. Sağlık Sistemi Nanobotları
Sağlığımızı izlemek ve önemsemek zorundayız. Günümüz teknolojisinde sağlık sektörü için bir çok çalışmalar yapılıyor ve teknoloji ile bütünleştirilmeye çalışılıyor. Gelecekte küçük mikroskobik Nanobotlar teorik olarak sağlık problemlerimizi tespit etmek taramak ve izlemek için kullanılabilir. Hasarlı organları tespit etmek ve onarmak karmaşık ve hassas cerrahi oprasyonlar için kullanılabilir. 
Kaynak : https://www.teknolojioku.com/bilim-teknik/dunyayi-degistirecek-gelecegin-teknolojileri-60895118774fa6659b18d06d?p=4
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli