user
e
sv

En ilginç Kickstarter projeleri

2611 okunma — 18 Nisan 2020 18:19

Çiçekleri sulamaya son: Pico akıllı saksı

Pico, avuç içi kadar boyuna karşın türlü türlü marifete sahip. Küçük bir saksı boyutunda olan Pico, tıpkı boyutu gibi küçük ölçekli bitkileri yetiştirmek için kullanılıyor. Kickstarter üzerinden fonlanan kitle fonlaması projesinin detayları ise şu şekilde.

Pico ne işe yarıyor?

Bu akıllı saksı, ilk olarak renkleri ve minimalist tasarımıyla ilgi çekiyor. Altında bir su haznesi yer alan Pico’nun, tepesinde ise, güneşsiz tarım için kullanılan bir büyüme ışığı yer alıyor. Güneş ışığını taklit eden bu ışıklar, bitkilerin güneş olmadan fotosentez yapabilmesini ve sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlıyor.

Pico, dünyanın en küçük büyüme ışığı modülünü bünyesinde bulunduruyor. Akıllı saksının altında yer alan su haznesi ile bir kere doldurduktan sonra tam 10 gün boyunca bitkiyi otomatik olarak suluyor.

kitle fonlaması, kickstarter

Yani çok mu su verdim? Bugün çiçeklere su vermeyi unuttum mu? Bir hafta tatile gideceğim, çiçeklerime kim su verecek gibi dertleriniz de kalmıyor. Pico’nun tepesinde yer alan büyüme ışığı 35 cm kadar uzayabiliyor. Böylece çiçeklerinizin boyu uzadığında da Pico kullanılabiliyor.

USB-C bağlantısı olan cihazı şarj edebilir ya da USB üzerinden bilgisayara bağlayabilirsiniz. Pico hem masada saksı gibi durmanın yanında duvara asılma aparatı ve buzdolabına yapışmak için mıknatıs aparatına da sahip.

Renkli tasarımı ve istediğiniz yere asılabilmesiyle, Pico evinizi de renklendiriyor. Akıllı saksı 29 dolar fiyatına sahip. Proje hakkında daha fazla detaya Kickstarter sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.

kitle fonlaması, kickstarter
kitle fonlaması, kickstarter

Filtreli yıkanabilir maske: B2 Mask

Aslında ilk bakışta karşımızda piyasada nano maske olarak satılan siyah maskelerden biri varmış gibi duruyor. Ancak B2 Mask özel bir filtrelizasyon sistemine sahip ve yüze oturan özel bir tasarımı var. Kickstarter üzerinden fonlanan kitle fonlaması projesinin detayları ise şu şekilde.

B2 Mask nasıl kullanılıyor?

Bugünlerde hem Türkiye hem de dünyanın en büyük sorunlarından biri ucuz tıbbi maskeye olan erişim. Uzmanların nano maskelerin ve evde gözenekli kumaşlardan yapılan maskelerin korumadığı konusunda uyarıları da kitle fonlaması sitelerinde maske projelerinin artmasına neden oldu.

Bu projeler arasında en dikkat çekenlerden biri ise B2 Mask. Maske, basit bir yapıda dizayn edilmiş. Filtrelerin yer aldığı havalandırma bölümü, maske kumaşının içerisine yerleştirilerek kullanılıyor.

B2 Mask, kulaklara takılmak yerine boyundan geçirilip, kafatasına geçirilen bir lastikle sabitleniyor.

Projede özellikle diğer maske çeşitleriyle de bir karşılaştırılma yapılmış. Normal tıbbi maskenin solunum bölgesini tam kapayamaması, N95 maskelerin ise nefes almada yarattığı zorluklar gibi dezavantajları sıralanmış.

B2 Mask ise kolayca nefes almanızı sağlayan ve konforunuzu etkilemeyen bir tasarıma sahip. Yine maskeyi makinede ya da elde alkollü bir dezenfektan ile temizleyip yeniden kullanabiliyorsunuz.

Tabii ki maskelerin gün içerisinde sürekli değiştirme ihtiyacı yanında B2 Mask ile sadece filtre değiştirmeniz yeterli oluyor. Filtreler çok kolay bir şekilde takılıp çıkarılabiliyor. Üç katmanlı olan bu filtreler, projede anlatıldığı kadarıyla yüzde 99 oranında havayı filtreleyebiliyor.

Sürekli kullanımda günde üç kere, günde bir kaç saat maske kullananlar için günde bir kere ve arada sokağa çıktığında takanlar için ise haftada bir kere filtre değiştirmek gerekiyor. B2 Mask erken erişim fiyatı ise 45 dolar olarak belirlenmiş. Maske hakkında daha fazla bilgiye projenin Kickstarter sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.

kitle fonlaması, kickstarter

Düğmesiz VR kolu: etee

Daha önce VR başlığı kullandıysanız, kolların kullanıma alışmanın zaman aldığını biliyorsunuz demektir. etee ise VR teknolojisi için önemli bir sorunu ortadan kaldırmış durumda: Düğmeler. Kickstarter üzerinden fonlanan kitle fonlaması projesinin detayları ise şu şekilde.

Peki etee düğmesi olmadan nasıl kullanılıyor?

VR kolları, genelde parmaklarınızla kavradığınız bir çubuk ve bunun üzerinde yer alan bir fonksiyon düğmesiyle kavrama, fırlatma atma gibi eylemleri yaptığımız basit bir yapıya sahip. Ancak, ilk kullanıldığı zaman insanı biraz zorlayan bu tasarıma karşı etee bir çözüm geliştirmiş.

Yine çubuk şeklinde bir yapısı olan eete, kablosuz bir şekilde kullanılıyor. Her türlü parmak hareketini anında ekrana yansıtan kol, bu sayede eylem gerçekleştirmek için sadece sizin hareketlerinize ihtiyaç duyuyor.

VR kolu hem Steam hem de HTC tracker ile birlikte kullanılabiliyor. etee özellikle hareket hassasiyeti ve hareket algılayıcı sensörleriyle diğer VR kollarının bir adım önünde. VR kolu, tracker eklentisiyle birlikte 3D tasarım programları için de çok daha kullanışlı bir hale dönüşüyor.

Ele kolayca takılan, mandal şeklinde bir tasarıma sahip olan etee, diğer rakip VR kollarına göre çok daha hafif bir yapıda. Tek şarj ile 6 saat kullanım sağlayan eteeVR dışında drone kumandası gibi farklı işlevlere de sahip.

etee tek el için 129 sterlin, çift el versiyonu için ise 199 sterlin fiyatına sahip. Eğer Steam Ghost tracker ile birlikte almak isterseniz çift el için 259 sterlin ödemeniz gerekiyor. VR kolu hakkında daha fazla bilgiye projenin  Kickstarter sayfasından ulaşabilirsiniz.

kitle fonlaması, kickstarterŞarj edilebilir mobil jeneratör: Monster X

Monster X, bildiğimiz jeneratörlerden çok farklı. Aslında piyasada hali hazırda şarj edilerek çalışan jeneratörler var. Ancak Monster X, neredeyse bir Powerbank kadar hızlı doluyor. İşte Indiegogo üzerinden fonlanan kitle fonlaması projesinin detayları.

Monster X nasıl çalışıyor?

Monster X jeneratör, standart bir ev prizi gibi 2000W güç çıkışı sağlayabiliyor. Böylece bir elektrik kesintisinde saatlerce ev tipi cihazların normal randımanında çalışmasını sağlaması mümkün oluyor.

Tamamen boşalan bir Monster X jeneratör tam anlamıyla bitmeden, standart bir fişten beslenerek sadece iki saat içinde tam dolu hale gelebiliyor.

Her ne kadar elde taşınabilecek boyut ve ağırlıkta da olsa, jeneratör tam tamına 345,600 mAh gücüne sahip. Bu arada Monster X sadece 12 kg ağırlığında. Bu hafifliğini ise yüksek kapasiteli lityum iyon pillere ve alüminyum gövdesine borçlu.

Mobil jeneratör, yüksek kapasiteli, 3A lityum iyon pillerle kaplanmış. Bu arada Monster X, elektrikli aracı olanlar içinde kurtarıcı. Şarjı biten aracınızın menzilini 12 km kadar daha uzatabilirsiniz.

Jeneratör, her ne kadar ABD şartlarına göre hazırlanmış görünse de Avrupa standartlarına göre tasarlanmış yani 220V çıkışlı versiyonları da mevcut. Cihazda, İki adet 60W destekli USB-C, iki adet 12W destekli USB-A, 2 adet ise Hızlı Şarj sağlayan 28W destekli USB-A çıkışı bulunuyor.

Aynı zamanda solar, taşınabilir bir paneli de bulunan Monster X, 6 saat içinde bu solar panel aracılığıyla dolabiliyor. Hem AC hem DC hem de Solar çıkışı bulunan jeneratörü bu üç çıkıştan aynı anda beslediğinizde sadece 1,5 saat içinde tam dolu hale geliyor.

Belki de mobil jeneratörün en önemli özelliği aynı anda 11 cihazı birden şarj edebilme özelliği. Led ekranı sayesinde, jeneratörün ne kadar enerjisi kaldığını, fazla yüklenme, ısınma gibi uyarıları da takip edebiliyorsunuz.

Monster X tek başına 769 dolar, solar paneliyle birlikte ise 799 dolar fiyatında. Daha detaylı bilgiye projenin Indiegogo sayfasından ulaşabilirsiniz.

kitle fonlaması, kickstarterAkıllı gözlük: WAGII

Akıllı gözlük akımını başlatan Google, çoktan bu piyasadan çekilmiş olsa da son yıllarda akıllı gözlük akımı yeniden moda haline geldi.

WAGII, Indiegogo üzerinden başlattığı projeyle bu akımın ekmeğini yemenin peşinde. WAGII, her yüz tipine uyumlu olan, oval hatlı ama kenar kısımlarında da sert çizgileri olan bir tasarım kullanmış. İşte Indiegogo üzerinden fonlanan kitle fonlaması projesinin detayları.

WAGII nasıl özelliklere sahip?

Hem bir güneş gözlüğü gibi UV koruması olan gözlük, aynı zamanda da 1080p HD çekim yapabilen bir kameraya sahip.

Sadece ufak bir dokunma hareketiyle devreye giren kamerayla 10, 20 ve 30 saniyelik kısa videolar çekmek mümkün. Bir kere dokunduğunuzda 10 saniye çekim yapan gözlük, üç kere dokunduğunuzda ise 30 saniyeye kadar çekim yapıyor.

Ancak yaptığınız bu çekimleri kaydetmek için WAGII, kendi uygulaması olan Vlogii’yi kullanıyor. Kaydettiğiniz bu çekimleri Vlogii aracılığıyla istediğiniz platformda paylaşabiliyorsuınuz.

Akıllı gözlük IPX67 sertifikasına sahip. Yani gözlük, basınçlı suya ve toz sızmasına karşı dayanıklı bir yapıda üretilmiş. Yüksek kalitede bir mikrofona, yine güçlü bir grafik işlemciye sahip olan gözlüğün en çok cezbeden yönü ise renkli tasarımları.

WAGII bir çok akıllı gözlüğün aksine çok renkli tasarımlara sahip. Klasik siyahın dışında, leopar desenli, mercan yeşili ya da normal bir çerçeveli gözlük formunda akıllı gözlük kullanmanız mümkün.

Tam şarjli olarak bekleme konumunda 13 kullanılabilen gözlük, sadece 45 dakika içinde tamamen şarj edilebiliyor. Tam şarjla 200 üzeri video çekmeye olanak sağlayan gözlüğü USB ile ya da özel gözlük kabında şarj etmek mümkün.

Gözlük kabı ise WAGII’yi 8 kere şarj edebiliyor. WAGII şarj edebilen gözlük kabıyla birlikte 129 dolara satılıyor. Daha detaylı bilgiler için projenin Indiegogo sayfasını inceleyebilirsiniz.

Kaynak : shiftdelete.net
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli