user
e
sv

Windows 11’in yeni tasarım Dosya Gezgini kendini gösterdi

314 okunma — 29 Ocak 2023 19:03
İşletim sistemi denildiği zaman akla gelen ilk isim olan Windows, şimdi son sürümüne ilişkin çok ciddi bir yenilik aşamasında.

Teknoloji dünyasının her köşesinde büyük bir rekabet hikayesi saklıdır. Kimi şirketler akıllı telefon dünyasının en büyüğü olmak için uğraşırlarken, kimileri içinse hedef kablosuz kulaklık sektörü ya da bilgisayar alemidir. Tabi ki her sektörde öne çıkan hatta fazlasıyla öne çıkan isimler var. Ancak bunların çok çok azında kontrolün tamamen bir şirkette olduğunu söyleyebiliriz. İşte işletim sistemi dünyası bu konuya verilebilecek en güzel örnek.

Apple cihazları dışında neredeyse geri kalan bilgisayarların tamamına hakim olan Windows işletim sistemi, bu başarısını sürdürebilmek için mümkün olduğunca yeni özellikler sunmaya ve kendisini tasarım anlamında da geliştirmeye devam ediyor. Microsoft tarafından Windows 11 için düşünülen en son yenilik ise, daha modern bir tasarıma sahip dosya gezgini geliştirmek.

Windows 11’in yeni tasarım Dosya Gezgini kendini gösterdi - Resim : 1

Windows 11’in yeni tasarım Dosya Gezgini kendini gösterdi

Aslında Microsoft’un uzun bir süredir dosya gezgini için çok önemli planlarının olduğunu biliyoruz. Bu sisteme sekme yapısını entegre etmek de bu önemli planların en başında gelen iş. Ancak ortaya çıkan yeni bir görsel yakın zamanda güncellenmesi beklenen dosya gezgeni klasörünün nasıl görüneceğini de gözler önüne sermiş oldu.

Yılın ikinci yarısında servis edilmesi beklenen güncellemenin içerisinde yer alacak olan bu tasarım hamlesi sayesinde, dosya gezginin daha modern hatlara sahip olacağı görülüyorken, sekmeli yapı, klasörlerin farklı seçeneklerle listelenebilmesi, görsellerin daha büyük ön izlemelerle görülebilmesi gibi pek çok ekstra özelliğe sahip olacağını da belirtelim.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/yazilim/windows-11in-yeni-tasarim-dosya-gezgini-kendini-gosterdi-63d3dd45cf295d7b7846b78c
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli