user
e
sv

Snapdragon’un yeni yonga seti modelinin Geekbench test sonuçları ortaya çıktı

196 okunma — 09 Şubat 2023 14:54
Çip dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Qualcomm yeni Snapdragon modeli üzerinde çalışmaya devam ederken, bu yeni yonga setine ait ilk Geekbench test sonuçları da gelmeye başladı.

Yeni bir akıllı telefon alacak ve bu konulara da az çok meraklı olan hemen herkesin ilk bakacağı şey akıllı telefonda kullanılan yonga seti olacaktır. Eğer performans canavarı bir cihaz isteniyorsa, muhtemelen karar verilecek telefonda Snapdragon’un en yeni modellerinin bulunması kesinlikle tercih nedenidir.

Öte yandan tıpkı her yıl yeni bir modeli çıkan iPhone ya da Galaxy S modellerinde olduğu gibi Qualcomm’un yonga seti de düzenli olarak yenileniyor. Son olarak karşımıza çıkan Snapdragon 8 Gen 2’den sonra şimdi sırada yeni bir model daha var.

Snapdragon’un yeni yonga seti modelinin Geekbench test sonuçları ortaya çıktı

Kimi duyumcular tarafından Snapdragon 8 Gen 3 olarak kimileri tarafındansa Snapdragon 8+ Gen 2 olarak isimlendirilen bu işlemci kümesinin ilk Geekbench test sonuçları ortaya çıktı.

Buna göre yeni yonga seti tek çekirdek performansından 1930, çoklu çekirdek performansından ise 6236 puan almayı başardı. Şu an piyasaya olan Apple A16 Bionic’in bu testlerden aldığı en yüksek puanlar ise sırasıyla 1874 ve 5384’dü. Yani anlayacağınız Snapdragon’un yeni modeli Apple’ın mevcut modelini rahatlıkla geçiyor. Ancak daha sırada Apple A17 Bionic var ve aslında Snapdragon 8 Gen 3’ün gerçek rakibi o. Bakalım bu iki yonga seti arasındaki rekabetin gerçek kazananı hangi isim olacak.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/donanim/snapdragonun-yeni-yonga-seti-modelinin-geekbench-test-sonuclari-ortaya-cikti-63e44228f928af01bc2bf226
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli