user
e
sv

Samsung laptop işlemcileri için AMD ile anlaştı

1145 okunma — 14 Mayıs 2021 19:26
Samsung’un AMD ile işbirliği yaparak AMD ekran kartlı Exynos 2200 işlemcilerin akıllı telefon, tablet ve laptoplarda kullanılacağı haberleri yayınlandı.

ARM mimarisini kullanan yeni bir oyuncu bilgisayar pazarına giriyor. Samsung’un AMD ile anlaşmasının ilk meyvesi olan AMD ekran kartlı Exynos 2200 yonga setinin yeni amiral gemisi telefon ve tabletlere hayat vereceğini biliyorduk. Fakat görünüşe göre Exynos 2200 o kadar güçlü ki Samsung bu yonga setini dizüstü bilgisayarlarda da kullanmaya karar vermiş. Hatta bu yonga setini ilk bir dizüstü bilgisayarda göreceğimiz söylentisi dahi mevcut.

SAMSUNG EXYNOS 2200 İLE APPLE M1’E RAKİP OLACAK

Samsung’un 5 nm bantlarından çıkacak olan Exynos 2200 rakiplerine göre oldukça güçlü bir AMD ekran kartı ile gelecek. Qualcomm Snapdragon 8cx Gen 2’nin ve haliyle Apple M1’in rakibi olan Exynos 2200’ün nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu. Tabi ki ARM mimarisini kullanmayan Intel için ARM mimarili işlemcilerin yayılması kötü bir haber fakat biz tüketiciler için rekabet ortamının oluşması oldukça iyi bir haber.

SAMSUNG İŞBİRLİĞİ AMD’Yİ DİZÜSTÜ SEKTÖRÜNE DAHİL EDECEK

Bir diğer x86 işlemci devi olan AMD için ise işler o kadar kötü görünmüyor çünkü hem son 10 yıldan uzun süredir Playstation ve Xbox gibi önemli oyun konsollarının işlemci ve ekran kartlarını AMD yapıyor ki görünüşe göre uzun bir süre daha yapmaya devam edecek. Hem de Samsung işbirliği sayesinde ARM yonga setli dizüstü dünyasında da ekran kartları ile boy gösterecek.

Kaynak : https://www.haber7.com/teknoloji/haber/3098944-samsung-laptop-islemcileri-icin-amd-ile-anlasti
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli