user
e
sv

Ryzen XT işlemcilerin frekans değerleri belli oldu!

1997 okunma — 25 Mayıs 2020 16:49
Ryzen XT işlemcilerin frekans değerleri belli oldu!

Yıl sonunda 4. nesil Ryzen işlemcilerini tanıtacak olan AMD, bu işlemcileri 7 nm+ litografiden geçirecek. Ancak geçen gün sizlerle paylaştığımız bir haberde, Ryzen XT işlemcilerin Haziran ayı içerisinde tanıtılacağını söylemiştik. Intel ile rekabeti kaybetmek istemeyen AMD, yeni işlemcilerini tanıtana kadar XT işlemcilerden faydalanmayı düşünüyor. Son gelen haberlere göre ise, AMD Ryzen XT işlemcilerin frekans değerleri belli oldu.

Yeni işlemciler de Zen 2 mimarisi ile birlikte geliyor.

AMD Ryzen XT işlemcilerin frekans değerleri ortaya çıktı

XT işlemciler üç model içeriyor. Bunlar sırasıyla 3900 XT, 3800 XT ve 3600 XT olacak. XT olmayan modellerle aynı fiyattan çıkacak olan işlemciler, daha yüksek saat hızları ve hız aşırtma potansiyeli sunuyor. XT işlemcilerin çıkması ile birlikte, 3. nesil Ryzen işlemcilerde de fiyat indirimine gidilecek. Geçtiğimiz günlerde 499 dolar fiyat etiketine sahip 3900X, 420 dolar seviyelerine kadar indirilmişti.

Yeni Ryzen XT işlemcilerin frekans değerleri de belli oldu. Ryzen 9 3900 XT, 4.1 GHz temel ve 4.8 GHz turbo frekans hızlarına sahip olacak. Ryzen 7 3800 XT, 4.2 GHz temel ve 4.7 GHz turbo frekans hızlarına sahip. Ailenin en küçüğü Ryzen 5 3600 XT ise 4.0 GHz temel ve 4.7 GHz turbo frekansa sahip olacak. Ryzen 3000 serisi işlemcilerine kıyasla baktığımız zaman, özellikle temel frekans hızlarında büyük artışların yaşandığını görüyoruz.

Saat hızlarının yanı sıra, daha iyi hız aşırtma potansiyeli sunan işlemciler, önceki modellere kıyasla O.C. yapmaya ne kadar müsait hep birlikte göreceğiz. Yıl sonuna kadar AMD’nin elini güçlendirecek olan XT işlemciler, Intel ile sıkı bir rekabete girecek. 10. nesil işlemcilerinde agresif bir fiyat politikası izleyen Intel, üst seviyenin yanı sıra orta ve alt seviyede de yüksek performans vaat ediyor.

Kaynak : https://shiftdelete.net/
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli