user
e
sv

PS Vita geri mi dönüyor? Sony’den yeni konsol hamlesi

148 okunma — 06 Nisan 2023 08:14
Sony Q Lite el konsolu geliyor. PlayStation 5 oyunlarını oynatacak yeni taşınabilir konsol neler vadediyor?

Sony’nin “Q Lite” kod adı altında yeni bir taşınabilir oyun cihazı üzerinde çalıştığına dair söylentiler ortya çıktı. PS Vita tarzı bir tasarıma sahip olacağı belirtilen bu el konsolunun, PS5’teki oyunlara bağlanmak için Remote Play kullanacağı belirtildi.

Sony Q Lite ile PS5 oyunları oynanabilecek

Bağımsız bir el konsolu olan PSP, bir süre daha dönmeyecek gibi duruyor. Japon teknoloji devi tarafından geliştirilen yeni Q Lite, yalnızca Remote Play özelliği aracılığıyla PS5 kitaplığınıza erişim sağlayacak. Bu, PS5 ve internet bağlantısı olmadan cihazın kullanılamayacağı anlamına geliyor.

PlayStation 5 hayranlarına müjde! Önemli bir sorun ortadan kalkıyor

Sony’nin bulut oyun hizmeti Remote Play aslında yeni bir özellik değil. PS4 ve PS5 konsollarına Windows PC, Mac, Android, iOS ve hatta Raspberry Pi ile bağlanmak mümkün. Ancak Sony, yeni taşınabilir oyun cihazıyla Remote Play’in kullanımını genişletmek istiyor.

Q Lite’ın tasarım olarak 8 inçlik dokunmatik ekrana yer vereceği söyleniyor. Ayrıca DualSense’e benzer şekilde konsolu iki tarafında denetleyiciler bulunacak. Ek olarak cihazın, uyarlanabilir tetikleyicileri ve dokunsal geri bildirimi destekleyeceği dile getirildi.

Her ne kadar PS5 kütüphanesine erişim imkanı tanıyacak olsa da, Q Lite’ın tek başına kullanılamayacağını hatırlatmak gerekiyor. Bu yüzden Logitech G Cloud ve Steam Deck gibi diğer taşınabilir konsollar ile rekabet etmesi için fiyat tarafında iddialı olacağı söyleniyor.

Q Lite’ın çıkış tarihi ve fiyatı şimdilik belirsiz. Ancak çıkarılabilir disk sürücülü PS5 ve PS5 Pro gibi ürünlerin duyurulması beklenen bir sonraki PlayStation Showcase’de görücüye çıkması bekleniyor.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli