user
e
sv

PlayStation 4 sistem güncellemesi 7.50 yayınlandı! Neler değişti?

2103 okunma — 18 Nisan 2020 16:01
PlayStation 4 sistem kararlılığını korumak adına geçtiğimiz gün 7.50 sistem güncellemesini yayınladı.

Sony bir yandan PlayStation 5 için çalışmalarına devam ederken, diğer yandan ise önceki konsolların güncellemelerini ihmal etmiyor. PlayStation 4 sistem kararlılığını korumak adına geçtiğimiz gün 7.50 sistem güncellemesini yayınladı.

PlayStation 4 sistem güncellemesi 7.50 yayınlandı! Neler değişti?

Geçtiğimiz günlerde fiyat politikası sebebi ile Türkiye’deki kullanıcıları tarafından yoğun eleştiri yağmuruna tutulması ve uzun bir sürenin sonunda bahar ayı kampanyalarını duyurması ile gündeme gelen PlayStation, koronavirüs salgınından korunmak amacı ile evde kalan oyuncularını destekleme kapsamında 16 Nisan tarihinde PlayStation 4 kullanıcılarına ücretsiz olarak sunduğu Journey ve Uncharted: The Nathan Drake Collection ile bir nebze de olsa bazı kullanıcılarının gönlünü almayı başarmıştı. PlayStation şimdi de PlayStation 4 sistem kararlılığını korumak adına yayınlamış olduğu 7.50 sistem güncellemesi ile kullanıcılarını sevindirdi.

Sony’nin şu an için hala en yeni oyun konsolu olma özelliği taşıyan PlayStation 4 için geçtiğimiz gün yayınlamış olduğu sistem güncellemesi 7.50 ile neler değişti? İsterseniz sözü daha fazla uzatmadan bunlardan bahsedelim. Hatırlarsanız bir önceki sistem güncellemesi olan 7.00 ile mobil cihazlardan PS4’ü uzaktan oynamak için yenilikler içeriyordu. Aynı zamanda Android 10 işletim sistemine sahip akıllı telefonların Dualshock 4’e bağlanabildiğini görmüştük. PS Vita‘nın piyasadan çekilmesinin ardından uzaktan oynanabilirlik konusunda yeni adımlar atmaya devam eden şirket 7.50 güncellemesi ile bu özellikler için daha kararlı bir PlayStation deneyimi sunmayı amaçlıyor.

Yani kısacası, 471 MB boyutunda olan yeni sürüm için, sistem performansını iyileştirerek daha kararlı hale getiriyor olduğunu, ancak bunun yanında PS4 konsoluna büyük yenilikler getirmekten uzak olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Zira Sony’nin sistem yazılımı sayfasında paylaşmış olduğu o tek satırlık güncelleme notunda da; “Bu sistem yazılımı güncellemesi, sistem performansının kalitesini iyileştirir” yazıyor.

Normalde güncelleme tüm cihazlara otomatik olarak yapılandırılıyor. Güncelleme gerçekleşmeden hiçbir uygulamanızı kullanamıyorsunuz. Ancak eğer güncellemeniz gelmediyse, PS4 cihazınızda (Ayarlar) > [Sistem Yazılımı Güncellemesi] öğesini seçerek kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kaynak : www.teknolojioku.com
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli