user
e
sv

Counter-Strike Global Offensive rekora doymuyor!

284 okunma — 16 Şubat 2023 15:16
Oyun dünyasının en popüler isimlerinden biri olan Counter-Strike Global Offensive rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor.

Counter-Strike: Global Offensive (yani çok bilinen ismiyle CS: GO), son yıllarda popülerliğini korumaya devam eden ve çok oyunculu birinci şahıs nişancı oyunu kategorisinde bir oyun. 2012’de piyasaya sürüldükten sonra, oyuncu sayısı hızla artmaya devam eden ve son verilere göre, 11 Şubat 2023’te Steam’deki tüm zamanların eşzamanlı oyuncu rekorunu kıran CS: GO, Steam üzerindeki toplam oyuncu sayısı bakımından da en popüler oyunlar arasında yer alıyor.

SteamDB tarafından sağlanan verilere göre, CS: GO, eşzamanlı oyuncu sayısında rekor kırarak 1.320.219 oyuncuya ulaştı. Bu, önceki rekor olan 1.308.963 oyuncudan daha yüksek bir sayı. Tabi bu durum da oyunun çıkışından 11 yıl sonra bile hala ne kadar popüler olduğunu gösteriyor. Ayrıca, bu başarı, son zamanlarda çıkan birçok oyuna ve onlarla yaşanan rekabete rağmen gerçekleşti.

Counter-Strike Global Offensive rekora doymuyor!

Öte yandan Steam’in popülerliği sadece CS: GO ile sınırlı değil. Ocak 2023’te, platformdaki aktif oyuncu sayısı, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 10.284.568’e ulaştı. Bu sayı, CS: GO‘nun yanı sıra birçok diğer popüler oyunu da kapsamakta. Ayrıca, listenin ikinci sırasında, yeni çıkan Hogwarts Legacy’nin yer aldığını da belirtelim. Harry Potter evreninde geçen RPG türündeki oyun, 879.308 eşzamanlı oyuncuya ulaşarak dikkat çekici bir başarı elde etti.

Sonuç olarak, CS: GO‘nun hala bu kadar popüler olması, oyuncuların bu tür rekabetçi oyunlara olan ilgisinin azalmadığını gösteriyor. Bununla birlikte, Steam’in popülerliği ve kullanıcı sayısı da artmaya devam ediyor ve bu, oyuncular için daha fazla seçenek ve daha fazla etkileşim anlamına geliyor.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/oyun/counter-strike-global-offensive-rekora-doymuyor-63eddcae9beb0d0e1148ce4c
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli