user
e
sv

ASELSAN’ın yeni silahı Göker görev bekliyor

1131 okunma — 04 Şubat 2022 11:54
ASELSAN, hava ve kara savunması görevleri için geliştirdiği Göker 35 milimetre Çok Maksatlı Silah Sistemi'ni göreve hazırladı.

ASELSAN, özgün sistem tasarım ve entegrasyonu yaklaşımıyla kara ve deniz platformlarında kullanılabilen silah sistemleri geliştirmeye devam ediyor.

Güvenlik güçlerinin talepleri ve değişen tehditleri dikkate alan şirket, mevcut ürünlerine yenilerini ekliyor.

GÖKER’İN ATIŞLARI TAMAMLANDI

ASELSAN, bir süredir üzerinde çalıştığı Göker ile atış testleri gerçekleştirdi. ASELSAN öz kaynaklarıyla yürütülen Göker 35 milimetre Çok Maksatlı Silah Sistemi’nin işletme testleri ve kabiliyet gösterim atışları, Milli Savunma Bakanlığı Karapınar Atış Alanı’nda tamamlandı.

ASELSAN’ın yeni silahı Göker göreve hazır – VİDEO

ASELSAN’ın yeni silahı Göker görev bekliyor #1

GÖREVE HAZIR

Mini/mikro insansız hava aracı (İHA) sınıfında yer alan oldukça küçük ve zorlu hedefleri beklenenin çok üzerinde menzillerde imha etmeyi başaran Göker, aynı zamanda kara hedeflerine karşı da oldukça uzun menzillere kadar etkin. kanıtladı.

Yapılan testlerin başarılı olması, artık Göker sisteminin göreve hazır olduğu anlamına geliyor.

Göker sistemi, sabit tesis ve sınır bölgelerinde konuşlanmak üzere, güncel çok alçak irtifa hava ve kara savunma ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlandı.

ASELSAN’ın yeni silahı Göker görev bekliyor #2

Sistem, “ATOM 35 milimetre Parçacıklı Mühimmat”ın güç çarpanı olarak kullanımıyla mini/mikro İHA, maket uçak, helikopter gibi hava hedeflerine karşı 4 kilometrenin üzerinde menzilde etkinlik sağlayacak.

Kara hedeflerine karşı ise 5 kilometrenin üzerinde menzilde caydırıcılık sağlayacak sistem, geniş yükseliş ekseni kapsamasıyla özellikle dağlık alanlarda düşük alçalış açılarına atış imkanı verecek.

Sistem, bu sayede hem kara hem de hava hedeflerine karşı yüksek başarımla sahada kullanım alanı sunacak.

Kaynak : https://www.ensonhaber.com/teknoloji/aselsanin-yeni-silahi-goker-gorev-bekliyor
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli