user
e
sv

Meta siyasi içerikleri kısıtlıyor! İşte nedeni

91 okunma — 10 Şubat 2024 22:29
Meta'nın sahibi olduğu Instagram ve Threads platformlarında, siyasi içerikler artık daha az tavsiye edilecek. İşte detaylar...

Instagram ve Threads platformlarının çatı firması Meta, bu platformlardaki siyasi içeriklerin eskisi kadar çok tavsiye edilmeyeceğini açıkladı. Bu kararın sebebinin, Meta’nın X gibi siyaset ağırlıklı bir mecraya dönüşmek istememesi olduğu iddia ediliyor. Ayrıca şirketin bu politikayı, sahibi olduğu Facebook’ta önceden beri uyguladığını söyleyebiliriz.

Meta siyasi içerik sevmiyor

Siyasi içeriklerin, diğer eğlenceli içeriklere nazaran daha az gelir getirdiği uzun zamandır biliniyor. Bu nedenle Meta’nın siyasi kutuplaşmayı engellemek gibi ulvi bir amaçla değil de, sadece daha fazla gelir elde etmek adına bu kararı verdiği öne sürülebilir. Ancak seçim sürecine giren Amerika’nın şu anki gergin ortamının da burada önemli bir etken olduğunu belirtelim.

meta siyasi içerik

Meta’nın siyasi içerikleri daha arka plana atan algoritmalarının, son dakika haberlerini de kısıtlayabileceği konuşuluyor. Haber içeriklerinin büyük bir kısmının siyasi olduğunu düşünürsek, bunun aksini düşünmek zor gibi. Şirketin buradaki amacının da, kendi sosyal medya platformlarının X gibi haber odaklı bir hale bürünmesini önlemek olduğunu söyleyebiliriz.

Ancak takip ettiğiniz kişiler yoğun olarak siyaset ve haber gündemi üzerine paylaşımlar yapıyorsa, bu ortamdan sıyrılmak pek de mümkün görünmüyor. Günün sonunda, politik kutuplaşmaya kendini kaptırıp kaptırmamak yine kullanıcıların iradesine kalacak diyebiliriz.

Kaynak : https://shiftdelete.net/meta-siyasi-icerikleri-kisitliyor-iste-nedeni
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli