user
e
sv

WhatsApp tek seferlik fotoğraf ss (ekran görüntüsü) alma yöntemi!

127 okunma — 04 Şubat 2024 10:18
WhatsApp uygulamasında tek seferlik fotoğraf ss (screenshot) alma nasıl yapılır? İşte konuyla ilgili detaylar ve yöntemler...

WhatsApp uygulaması Ağustos 2021’de yeni bir güncelleme aldı. Bu güncelleme sayesinde karşı tarafa tek seferlik fotoğraf gönderebiliyor ve alabiliyorsunuz. Bu tek seferlik fotoğraflar hem sizin hem de karşı tarafın galerisinde yer işgal etmiyor. Ayrıca uygulama bu fotoğrafların gizliliğinizi korumak amacıyla ss (screenshot) alınmasını da önlüyor. Peki WhatsApp tek seferlik fotoğraf ss (screenshot) alma nasıl yapılır? İşte detaylar…

WhatsApp üzerinden tek seferlik fotoğraf ss (screenshot) alma! İşte bazı işe yarar yöntemler

WhatsApp uygulaması Ağustos 2021 tarihinde aldığı güncelleme ile birlikte yeni bir özelliğe sahip oldu. Tek seferlik fotoğraf adı verilen bu özellik ile birlikte hem karşı tarafım hem de sizin galeriniz de yer işgal etmeden fotoğraf aktarımı yapabiliyorsunuz. Ayrıca bu fotoğrafları ekran görüntüsü alarak kaydetmeniz de uygulama tarafından önleniyor. Peki bu fotoğrafları ss (screenshot) almanın bir yöntemi var mı?

WhatsApp’ta hesapsız mesajlaşma dönemi resmen başlıyor!

Aslında bu sorunun cevabı hayır denilebilir. Zira uygulama ekran görüntüsü almanızı engelliyor. Bu engellemeyi kaldırmak için kullanabileceğiniz APK yazılımlar bulunmakta. Ancak kişisel bilgilerinizin gizliliği açısından biz kullanmanızı önermiyoruz. Bunun dışında kullanabileceğiniz 3 farklı yöntem bulunuyor.

1- Emülatör kullanarak ss (screenshot) almak

Ekran görüntüsü almanın ilk yolu bilgisayarınıza bir emülatör kurmak. Özellikle Android uygulamalarını çalıştırmak konusunda usta olan emülatörlerden birini bilgisayarınıza kurun. Daha sonra emülatör üzerinden WhatsApp uygulamasını indirin ve hesabınıza giriş yapın. Ardından istediğiniz tek seferlik fotoğrafı açın ve emülatör üzerinden değil “bilgisayarınız” üzerinden ekran görüntüsü alın.

2- Ekran yansıtma ile ss (screenshot) alın

Bunun için evinizde bulunan bir akıllı televizyonu kullanabilirsiniz. İlk olarak telefonunuzun ekranını televizyona yansıtın. Daha sonra WhatsApp üzerinden istediğiniz tek seferlik fotoğrafı açın. Bu esnada “televizyon” üzerinden ekran kaydetme veya ekran görüntüsü alma işlemini gerçekleştirin.

3- Başka bir cihaz ile ekranın fotoğrafını çekmek

WhatsApp uygulamasını bir tabletten veya başka bir telefondan açın. WhatsApp’ı Web üzerinden değil uygulama üzerinden açın zira bilgisayarlarda tek seferlik fotoğrafların açılmasına uygulama izin vermiyor. Diğer bir cihazdan açtığınız WhatsApp üzerinden istediğiniz bir fotoğrafı açın ve telefonunuzdan ekranın fotoğrafını çekin. Tam bir ss olmayacaktır ama en azından atılan fotoğrafı kaydetmiş olacaksınız.

Çoğu kullanıcının başına en az bir kere gelen rehberin silinmesi durumu oldukça can sıkar. Peki silinen rehberi geri getirme nasıl yapılır?

Kaynak : https://shiftdelete.net/whatsapp-tek-seferlik-fotograf-ss-screenshot-alma-yontemi
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli