user
e
sv

Huawei imzalı otomobilin detayları ortaya çıktı!

171 okunma — 16 Ağustos 2023 14:42
HarmonyOS 4 işletim sistemine sahip ilk otomobil olarak öne çıkan Luxeed S7, MIIT belgelerinde kendisini tekrar gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde kendi işletim sistemi HarmonyOS’un yeni sürümünü tanıtan Huawei, bu etkinlik ile birlikte HarmonyOS 4’e sahip otomobil modelini de gözler önüne sermişti. Huawei yöneticisi Richard Yu tarafından ilk ipuçları paylaşılan araçın detayları bilgileri de ortaya çıktı.

Luxeed S7, tasarımı ve performansı ile dikkat çekecek

HarmonyOS 4 işletim sistemine sahip ilk otomobil olarak öne çıkan Luxeed S7, Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı (MIIT) belgelerinde kendisini tekrar gösterdi. Huawei ve Çinli otomobil üreticisi Chery’nin ortaklığının bir sonucu olan yeni araç, sahip olduğu özellikler ile dikkat çekiyor.

Huawei Luxeed S7

Üç farklı versiyon ile karşımıza çıkacak olan Luxeed S7, iki farklı motor düzenine sahip olacak. Aracın tek motorlu versiyonu 215 kW (292 beygir) güç üretirken, çift motorlu versiyon fazladan 150 kW (204) beygir güç daha sunabilecek. Her iki versiyonun da 210 km/s hızın üzerinde bir azami hıza sahip olacağı belirtiliyor.

Yeni elektrikli otomobilin bataryaları ise CATL imzası taşıyacak. Aracın batarya kapasitesi ve menzili konusunda ise henüz detaylara sahip değiliz. Ancak elektrikli otomobilin en az 500 kilometrelik bir menzile sahip olması beklenebilir.

Aracın boyutlarına göz attığımızda ise 4.971 mm uzunluğunda, 1.963 mm genişliğinde ve 1.474 mm yüksekliğinde olduğunu görüyoruz. 5 metreye varan uzunluğu ile bir hayli büyük olacak Luxeed S7, Mercedes-Benz EQS’e rakip olacak. Elektrikli aracın dingil mesafesi ise 2.950 mm olarak açıklandı. 3 metreyi bulan dingil mesafesi ile yeni modelin oldukça geniş bir yaşam alanı sunacağını da söyleyebiliriz.

Tasarım cephesinde ise Luxeed S7, sade ve şık tasarımı ile öne çıkıyor. Bu anlamda Luxeed S7’nin zamansız bir tasarıma sahip olduğunu söyleyebiliriz. Ön ve arka bölümde yer verilen ince LED aydınlatma grubu da aracın tasarımını tamamlayan detaylar arasında. Gövde ile kontrast oluşturan siyah renkli tavan da yine dikkatimizi çeken bir başka detay oluyor.

Luxeed S7, otomobil alanında ciddi çalışmalar yapan Huawei’nin çalışmalarının son ayağını oluşturuyor. Peki siz Huawei imzalı bu elektrikli otomobil hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://shiftdelete.net/huawei-otomobil-ozellikleri
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli