user
e
sv

Windows, 28 yıldır beklenen özelliği nihayet alıyor!

262 okunma — 26 Mayıs 2023 08:15
Windows 11 yerel RAR uzantısı desteği alıyor. Windows kullanıcıları 28 yıldır WinRAR gibi araçlara bağlı kalıyordu.

Microsoft, geçtiğimiz gün düzenlediği bir konferansta Windows 11’e eklenecek yeni özelliklerini ele aldı. Windows 11’in yapay zeka ile daha fazla entegrasyon kazanacağını söyleyen şirket, ayrıca 28 yıldır beklenen bir desteği de duyurdu. Windows 11, RAR uzantısını destekleyen ilk Windows sürümü olacak.

WinRAR için yolun sonu: Windows 11’e RAR desteği eklendi

RAR dosya uzantısı, özellikle kişisel bilgisayarların ilk günlerinde oldukça önemli bir yere sahipti. Yavaş internet bağlantıları üzerinden dosya aktarımını mümkün kılan RAR uzantısı, nihayet Windows 11’de yerleşik destek alıyor. Yani artık WinRAR gibi araçlar indirmenize gerek kalmayacak.

Microsoft; Windows 11’in RAR, 7-zip, tar ve gz gibi popüler dosya biçimleri için destek ekleyeceğini açıkladı. Bu hamle, diğer işletim sistemlerine göre oldukça geç olsa da, Windows kullanıcıları için kullanım kolaylığı sağlayacak.

Kullanıcılar yıllardır RAR dosyalarını açmak için WinRAR, PeaZip veya Zipeg gibi üçüncü taraf uygulamaları kullanıyordu. Ancak libarchive açık kaynak projesinin Windows 11’e entegrasyonu, kullanıcıların harici bir yazılıma ihtiyaç duymadan RAR dosyalarıyla çalışmasına olanak tanıyacak.

RAR dosya paylaşımının teknoloji dünyasında oldukça önemli bir yere sahip olduğunu belirtmek gerekiyor. Dosyaları sıkıştırarak boyutlarını oldukça küçültmesiyle, yavaş internet bağlantılarına karşı hız kazandırıyordu. Ayrıca indirme hata riskini ve baştan başlama ihtiyacını da azalttı.

Güncelleme

RAR dosyalarının yaygınlığı azalmış olsa da, Windows 11’in yerel RAR desteğini kazanmış olması sevindirici duruyor. Desteğin önümüzdeki dönemde sunulacak güncellemeyle birlikte tüm kullanıcılara açılması bekleniyor.

Kaynak : https://shiftdelete.net/windows-11-rar-destegi
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli