user
e
sv

Instagram’ın üzerinde çalıştığı yeni proje sosyal medya dünyasının gündemine oturdu

205 okunma — 21 Mayıs 2023 15:41
Bir süredir yeni bir proje üzerinde çalıştığı bilinen Instagram’ın bu projesinden ilk bilgiler gelmeye başladı.

Sosyal medya evreninde daima bir dönüşüm gözlemleniyor. Bu dinamik evrende önemli bir konumda olan Instagram, etkileyici yeni bir proje üzerinde çalışıyor. Kod adı “P92” olan bu proje, aynı zamanda “Barcelona” ismiyle de anılıyor. Bu girişim, yaratıcılar ve ünlüler için özgünlük sunan merkezi olmayan bir sosyal ağ geliştirmeyi hedefliyor. “Düşünceleriniz için Instagram” mottosuyla ortaya çıkan P92, kullanıcılara özgün özellikler ve fırsatlar sunmayı taahhüt ediyor. Bu platform hakkındaki haberler kısa bir süre önce duyuldu.

Instagram’ın ana şirketi Meta’nın seçilmiş yaratıcılarla gerçekleştirdiği gizli görüşmeler sayesinde, P92 hakkında yeni detaylar bilinir hale geldi. Bu merkezi olmayan uygulama, Instagram’ın temelleri üzerine kurulu ve Mastodon gibi diğer uygulamalarla uyumlu. En belirgin özelliklerinden bazıları; Instagram kimlik bilgilerinizi kullanarak tek oturum açabilme, mevcut takipçilerinizle senkronize olabilme ve Instagram’dan kullanıcı adınız, biyografiniz ve doğrulamanızı sorunsuzca aktarabilme.

Yakın gelecekte kullanıma sunulacak olan bu uygulama, takipçilerinizi ve önerilen içerikleri gösteren merkezi bir akış sunacak, bu da sizin kitlenizle etkileşim kurmanızı sağlayacak. En fazla 500 karakterlik metin güncellemeleri, özlü ifadeler kullanmanızı kolaylaştıracak, bağlantılar, fotoğraflar ve en fazla 5 dakikalık videolar ekleyebileceksiniz. Kullanıcılar, içerikle etkileşim kurmak için beğeni, yanıt ve yeniden paylaşım gibi alışık olduğumuz seçeneklere sahip olacaklar.

Instagram’ın üzerinde çalıştığı yeni proje sosyal medya dünyasının gündemine oturdu

Ek olarak, P92, yaratıcı kontroller ve hesap güvenliğine önem veriyor. Yanıtları ve bahsetmeleri yönetebilecek, spam’ı kolayca engelleyebilecek ve güvenliği artırmak için iki faktörlü kimlik doğrulamayı kullanabileceksiniz. Ayrıca, Instagram’da engellediğiniz hesaplar ve gizli kelime tercihleriniz aktarılacak ve aynı topluluk kuralları uygulanacak.

Şimdilik, para kazanma yöntemleri hakkında ayrıntılar açıklanmadı. Bu, başlangıçta hiç reklam olmayacağı anlamına gelebilir ve odak noktasının organik bir sosyal strateji geliştirmek olacağını belirtir. Uygulamanın mikro metin güncellemeleri, Instagram akışında sıkça paylaşılan Twitter ekran görüntülerini potansiyel olarak değiştirebilir. Yine de, izleyicilerin yeni platformlara nasıl tepki vereceğini tahmin etmek her zaman zor olabilir, bu nedenle esneklik ve uyum önemli olacaktır.

Haziran ayının sonlarına doğru piyasaya sürülmesi planlanan P92, yaratıcılar ve ünlüler için kendilerini ifade etmek ve izleyicileriyle etkileşimde bulunmak için yeni bir yol arayanlar için umut vaat ediyor. Bu yeni merkezi olmayan sosyal ağın gelişimini merakla bekliyoruz ve sosyal medya dünyasının sürekli değişen manzarasında nasıl bir etki yaratacağını görmek için sabırsızlanıyoruz.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/sosyal-medya/instagramin-uzerinde-calistigi-yeni-proje-sosyal-medya-dunyasinin-gundemine-oturdu-6468d51d068fc0591c7c5cd5
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli