user
e
sv

Sistem kaynağını en çok kullanan Anti virüs programları belli oldu! [Microsoft’a kızabilirsiniz]

185 okunma — 11 Mayıs 2023 08:29
Microsoft'un Windows işletim sistemlerinde sunduğu varsayılan anti virüs hizmeti Defender hiç masum değil. Microsoft'un hizmeti sisteminizi korusa da kaynakları tüketme konusunda sizi üzebilir.

Birçok kişi, Windows işletim sisteminin varsayılan bir parçası olan Microsoft Defender‘ı tercih ediyor. Ancak bazı sonuçlara göre Microsoft’un hizmeti diğer Anti Virüs programlarından daha fazla sistem kaynağı kullanıyor.

Defender’i kaldırmanızı sağlayacak raporlar

Antivirüs ve güvenlik paketi yazılımlarını değerlendiren ve derecelendiren bağımsız bir kuruluş olan AV-TEST, Windows 10 için 18 anti virüs programını test etti. 18 tanındık Anti virüs programı tam 1,5 milyon dosyaya karıştırılmış yaklaşık 12.000 kötü amaçlı yazılım üzerinden teste sokuldu.

Test edilen 18 anti virüs programı ise şöyle: AhnLab, Avast, AVG, Avira, Bitdefender, ESET, F-Secure, G DATA, K7 Computing, Kaspersky, Malwarebytes, McAfee, Microsoft Defender, Microworld, Norton , PC Matic, Protected.net ve Trend Micro.

AV-TEST üç test kategorisinde değerlendirdiği yazılımlara toplamda 6 puan verdi. Bu kategoriler koruma, performans ve kullanılabilirlik olarak isimlendirilmiş.

Sistemi en çok yoran virüs programları belli oldu!

Microsoft Defender’ın koruma ve kullanılabilirlik kategorilerinde en üst değer olan 6 puanı almayı başardı. Ancak performansta aldığı 5 puan, test edilen diğer tüm programlar arasında en kötü sonuca sahip.

AV-TEST, “Testteki en yüksek sistem kaynağını kullanan Windows Defender Antivirus oldu. Sistem yükü diğer programlara göre oldukça yüksek olduğundan, Defender tam bir puan kaybetti ve bu nedenle 6 üzerinden 5 puan aldı” dedi.

Defender’ın sistemler üzerinde ne kadar yük kullandığı ve diğer antivirüs programlarına karşı ne kadar kötü performans gösterdiği ayrıntılı olarak açıklanmadı.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/guncel/sistem-kaynagini-en-cok-kullanan-anti-virus-programlari-belli-oldu-microsofta-kizabilirsiniz-645bc9381ed7b8191d67d47e
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli