user
e
sv

Valve VR bombasını patlattı! Apple’a rakip olacak

321 okunma — 20 Nisan 2023 01:02
Valve yeni bir VR gözlük üzerinde çalışıyor. Şirkette ürün tasarımcısı olarak çalışan bir isim, yeni gözlüğü doğruladı.

Valve, VR gözlük sektörüne yeniden girmeye hazırlanıyor. Halihazırda Steam Deck ile taşınabilir oyun konsolu dünyasında çığır açmayı başaran şirket, şimdi de VR/AR gözlük deneyimini geliştirmek istiyor. Valve Index ile 2019’da sektöre adım atan firma, Apple ve Meta gibi devlere rakip olacak.

Valve, yeni VR gözlük için çalışmalara başladı

Valve Ürün Tasarımcısı Greg Coomer tarafından verilen son röportajda, şirketin bir VR cihazı geliştirmeye başladığı bildirildi. Oyun devinin, VR cihazlarında uzmanlığa sahip olduğunu ve yeni VR oyunları geliştireceğine inandığını söyledi.

Ayrıca şirketin devam eden birkaç projesi olduğunu, ancak bunların çıkış tarihini doğrulayamadığını belirtti. Açıklamasında, “Son zamanlarda VR gözlük geliştirmeye devam ettiğimizi kesinlikle söyleyebilirim. Aynı şey şirket içerisinde geliştirilen oyun projeleri için de geçerli” ifadelerini kullandı.

Valve’ın ilk olarak 2019 yılında Half-Life: Alyx ile birlikte Valve Index isimli bir VR gözlüğünü duyurduğunu belirtmek gerekiyor. 999 dolardan satışa sunulan cihaz, içerik eksikliği nedeniyle başarısız oldu. Ancak Valve VR’dan vazgeçmemiş gibi görünüyor.

Daha önce şirketin VR/AR dünyasına hitap patentler aldığını görmüştük. Fakat Apple başta olmak üzere HTC ve Meta gibi birçok şirketin VR pazarına milyonlarca dolarlık yatırım yaptığını belirtmek gerekiyor.

Valve’ın VR gözlüğü için henüz detayların belli olmadığını belirtmek gerekiyor. Öte yandan Apple’da ise hareketlilik azalmıyor. WWDC 2023 konferansının en önemli gelişmelerinden biri Apple’ın karma gerçeklik platformunda bazı teknik sorunlar yaşanıyor.

Kaynak : https://shiftdelete.net/valve-yeni-vr-gozluk-gelistiriyor
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli