user
e
sv

Google, Bard ile ChatGPT’yi gölgede bırakacak!

305 okunma — 07 Nisan 2023 09:02
Google CEO'su Sundar Pichai, sahip oldukları kullanıcı sayısı ile birlikte sohbet robotları Bard'ın daha üst seviyeye çıkacağını söyledi.

Geçtiğimiz yılın sonunda OpenAI tarafından kullanıma sunulan ChatGPT tüm dünyaya yapay zekanın gelmiş olduğu son noktayı gösterdi. ChatGPT’nin bu başarının ardın büyük şirketler de kendi yapay zeka sohbet robotlarını sunmaya başladı. Bu konuda Bing ile iddialı olan Microsoft’un ardından Google’dan da önemli bir hamle geldi.

Google CEO’su yeni sohbet robotu konusunda iddialı

Google, geçtiğimiz günlerde Bard isimli sohbet robotunu tanıtmıştı. İlk etapta bekleneni veremeyen Bard’ı geliştirmeye devam eden Google’ın önemli aşama kaydettiği belirtiliyor. Sohbet robotu yapılan geliştirmeler ile birlikte çok yakın zamanda önemli özelliklere kavuşacak.

Google yapılan çalışmalar ile birlikte kullanıcıları yakın zamanda tıpkı ChatGPT’de olduğu gibi Bard ile de sohbet edebilecekler. Şirket CEO’su Sundar Pichai yapılan bir röportajda bu durumu doğrularken ekiplerin önemli aşama kaydettiğini dile getirdi.

Kullanıcıların çok yakın zamanda Bard ile sohbet edebileceklerini aktaran Pichai, oldukça iddialı konuştu. Toplam arama motoru pazarının yüzde 93’ünden fazlasını ellerinde bulundurduklarını belirten Google CEO’su bu sayede ChatGPT ve Bing’den çok daha etkili olacaklarını ifade ediyor.

Bing’e oranla çok daha fazla kullanıldıklarının altını çizen Pichai, artan kullanım oranı ile birlikte yapay zeka dil modellerinin çok daha hızlı bir şekilde gelişeceğine inanıyor. Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini aktaran CEO, yakın zamanda Bard’ın sahneye çıkacağını ifade etti.

Pichai, yeni yapay zeka destekli sohbet robotları hakkında ise tarih vermekten kaçındı. Ancak ChatGPT’nin gösterdiği başarının yanı sıra CEO’nun açıklamalarının ardından bu bekleyişin uzun sürmeyeceğini düşünüyoruz.

Kaynak : https://shiftdelete.net/google-bard-ile-chatgptyi-golgede-birakacak
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli