user
e
sv

“Hava taksi” sektörüne United Airlines’tan hızlı giriş!

1028 okunma — 24 Mart 2023 14:04
United Airlines hava taksi sektörüne hızlı bir giriş yaptı. İşte yeni hava taksi ortaklığı ile ilgili detaylar...

Hava taksi sektörüne ilgi her geçen gün artıyor. Drone ile insan taşımacılığını esas alan iş modeline yeni bir firma daha eklendi. United Airlines, Archer Aviation ile kurduğu ortaklıkla başlayacak olan hava taksi işini duyurdu. Kurulan ortaklık neticesinde transfer hizmetlerini hızlandırmayı düşünen firmalar 2025 yılında hizmetin başlayacağını duyurdu. İşte yeni kurulan ortaklıkla ile ilgili detaylar…

Havalimanı transferleri ile aktarmalı uçuşlar!

Her geçen gün daha fazla şirketin ilgi duyduğu kısa mesafeli hava taşımacılığı sektörüne havacılık dünyasından isimler de dahil olmaya başladı. Bu kapsamda United Airlines, Archer Aviation ile kurduğu ortaklık neticesinde beklenmedik bir açıklamada bulundu. Şirket 2025 yılını işaret etti.

Şirket yaptığı açıklamada 2025 yılında hizmete başlayacağını bildirdi. Yapılacak olan ilk uçuşlarınsa sadece Chicago şehir merkezi ile O’Hare Uluslararası Havaalanı arasında yapılacağını belirtti. United Airlines’tan bir biletiniz varsa aslında Chicago şehir merkezinden gitmek istediğiniz şehre aktarmalı şekilde uçtuğunuzu söyleyebiliriz.

Hava taksilerin Türkiye’de ve dünya da kullanılmaya başlanacağı dönemlere yakınız. Konuyla alakalı Çinli Autoflight yeni bir rekora imza attı.

Ayrıca United Airlines ve Archer Aviation yaptığı açıklamada , hizmetin havalimanına gidip gelen insanlar için kara taşımacılığına sürdürülebilir, düşük gürültülü ve uygun maliyetli bir alternatif sunacağını söyledi. Şehir içinde istenilen noktaya olmasa da havalimanı transferleri daha kolay olacak. Şirket bu ilk uçuşlarda istenilen verimin alınması dahilinde şehir içinde diğer alanlara da uçuşlar olacağını belirtti.

Şehir içindeki noktalara da kolayca giriş çıkış yapabilen hava taksilere basit mantıkla insan taşıyabilen dronelar diyebiliriz. Onlar gibi dikey iniş ve kalkış yapabilen hava taksiler İstanbul gibi kalabalık ve dar kentlerde rahatlıkla iniş kalkış yapabiliyorlar.

Çinli firma Autoflight ise geçtiğimiz haftalarda bir test uçuşu yaptı. Bu uçuşta kendi hava taksilerinin sınırlarını deneyen firma bir rekora imza attı. Autoflight gerçekleştirdiği test uçuşunda tek seferde toplam 250 km yol aldı. Bu şu ana kadar hava taksiler ile yapılmış en uzun uçuş.

Ülkemizden de AirCar isimli start-up şirketi bu alanda çalışmalar yürütüyor. Yakın tarihlerde test uçuşlarına başlayan AirCar ilk etapta İstanbulun iki yakası arasında uçuşlar yapacak. Şirket ticari uçuşlarının 2030 yılında başlayacağını bildirdi.

Kaynak : https://shiftdelete.net/hava-taksi-sektorune-united-airlinestan-hizli-giris
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli