user
e
sv

Blizzard’ın yeni tanıtacağı Diablo 4 oyunu ekran kartlarını yakıyor!

222 okunma — 24 Mart 2023 14:00
Blizzard'ın efsaneleşen Diablo serisi dördüncü oyunuyla birlikte daha iyi hikaye ve grafiklerle oyuncuların beğenisine sunulacak. Ancak oyunun betasını oynayan bazı kullanıcıların kartları zarar görmüşe benziyor. İşte detaylar.

Diablo 4 erken erişim beta sürümüne katılan birkaç kullanıcının şansı Diablo 4’ten yana hiç iyi gitmiyor. Kullanıcılar çeşitli forumlarda Blizzard‘ın oyununu oynarken pahalı GPU’larının yandığını belirtti. Bozulan kartların çoğunun Gigabyte‘a ait olan RTX 3080 Ti‘den gelmesi de bir hayli ilginç.

Diablo 4 ekran kartlarını bozup yakmaya başladı

Diablo 4’ün erken erişim betası hafta sonu başlamış ve bazı hatalar, bekleme süreleri konusunda şikayetler olsa da, ilk incelemelerin çoğu olumlu sonuçlanmıştı. Ancak birkaç önemli rapora göre, birçok RTX 3080 Ti sahibinin oyunla iyi vakit geçirmediği görülüyor.

Reddit’te “Diablo 4, 3080 TI’mi brick etti” başlıklı bir gönderide (Buradan ulaşabilirsiniz), bir kullanıcı, oyunu 20 dakika oynadığını ve bir ara sahne sırasında monitörünün bir anda kapandığını yazdı. Bilgisayarını yeniden başlattıktan sonra ise ana kartının, 97 hata kodu verdiğini belirtti.

Elindeki Gigabyte GeForce RTX 3080 Ti Vision OC 12G’nin artık çalışmadığını belirten kullanıcı sanırız oyundan şikayetçi olabilir. Başka bir kullanıcı ise, aynı kart modelinin yukarda bahsedilen bu ara sahnede donup kaldığını belirtiyor.

Blizzard’ın kendi forumlarında da benzer raporlar bulunuyor. Bir kullanıcı, birkaç dakika Diablo 4 oynadıktan sonra RTX 3080 Ti’nin yandığını iddia etti. Bir başka kullanıcı ise kart ısısının maksimuma çıktığını ve monitörlerinin bozularak 15 aylık kartlarını kullanılamaz hale getirdiğini söylüyor.

Blizzard’a e-posta atan bir oyuncu, şirketten, “Blizzard’a ait bir oyunun beta olarak kullanılması durumunda bilgisayarlarında meydana gelebilecek herhangi bir hasardan sorumlu olmadıklarını” belirten bir cevap almış.

Ayrıca EVGA’nın RTX 3080 Ti modellerinin yanı sıra RTX 3080 ve Radeon RX 6900 XT sahiplerinin de Diablo 4’ün kartları yok ettiği raporlar bulunuyor. Aman siz siz olun pahalı bir karta sahipseniz şu anlık Diablo 4’ten uzak durun.

Ayrıca Diablo 4’ün açık betası bugün başlarken, 26 Mart’a kadar devam edecek bilgisini verelim.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/oyun/blizzardin-yeni-tanitacagi-diablo-4-oyunu-ekran-kartlarini-yakiyor-641d45b0278e45194d7e0a33
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli