user
e
sv

Instagram, arama sonuçlarına da reklam koyacak

172 okunma — 23 Mart 2023 08:07
Yakında Instagram'da geçmişte görmediğiniz yerlerde dahi reklam görmeye başlayabilirsiniz. Meta'ya ait uygulama, işletmelere keşfedilmeleri için daha fazla yol sağlamayı amaçlayan birkaç yeni reklam yerleşimini test etmeye başladı.

Bu deneysel yerleşimlerden biri, reklamları arama sonuçlarına yerleştiriyor. Uygulamada belirli bir terimi aradığınızda (örneğin “makyaj”) “sponsorlu” olarak işaretlenen gönderiler, gerçek sonuçlardan herhangi birine dokunduğunuzda gezinebileceğiniz beslemede görünecek. Instagram duyurusunda, yerleşimi önümüzdeki aylarda küresel olarak sunmayı planladığını söyledi.

Ayrıca uygulama, işletmelere gelecekteki etkinlikleri veya lansmanları size hatırlatma veya bilgilendirme imkanı verecek bir formatı test etmek için belirli markalarla işbirliği yapmaya başladı. Belirli bir etkinlik için uygulamanın “hatırlatıcı reklamlarını” etkinleştirdiğinizde, etkinlik başlamadan bir gün önce, 15 dakika önce ve etkinlik başladığında Instagram’dan bildirim alacaksınız. Bu hatırlatıcılar, diğer herhangi bir Instagram bildirimi gibi görünecek ve kilit ekranınızda da belirecek.

Instagram, arama sonuçlarına da reklam koyacak

Reklamlar Meta’nın can damarı konumunda ve şirketin üç aylık gelirinin ilk kez azaldığı bir yılın ardından reklamlardan para kazanmanın yeni yollarının tanıtılması hiç de şaşırtıcı değil. Örneğin, 2022’nin dördüncü çeyreği için şirket, 2021’in aynı çeyreğine göre 32,64 milyar dolardan 31,25 milyar dolara düşüş bildirdi.

Yıllık reklam geliri de 2021’deki 114,93 milyar dolardan 2022’de 113,64 milyar dolara düştü.. Meta, son aylarda kemer sıkıyor ve kasım ayında ilk toplu işten çıkarmalarda 11.000’den fazla işçiyi işten çıkardı. Sadece birkaç gün önce şirket başkanı Mark Zuckerberg, Meta’nın 10.000 işçiyi daha işten çıkaracağını ve bazı bölümleri nisan ve mayıs aylarında yeniden yapılandıracağını duyurdu.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/sosyal-medya/instagram-arama-sonuclarina-da-reklam-koyacak-641bd0193ccaa97b39732295
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli