user
e
sv

Orta segment kralı işlemci tanıtılıyor: İşte detaylar!

912 okunma — 10 Mart 2023 14:29
Qualcomm bugün yaptığı açıklamada 17 Mart'ta yeni bir etkinlik yapacağını belirtti. Markanın yeni Snapdragon 7 modelini tanıtması bekleniyor.

Bu sabah dünyaca ünlü çip üreticisi Qualcomm, 17 Mart’ta Pekin’de yeni bir ürün tanıtım etkinliği düzenleyeceğini duyurdu. Tanıtımı yapılacak ürün hakkındaysa markadan bir açıklama gelmedi. Çıkan sızıntılarsa yeni Snapdragon 7 modelinin tanıtılacağı yönünde. Bu yeni işlemcinin diğer modellere kıyasla en hızlı olması bekleniyor.

Yeni seri Snapdragon+ Gen1 veya Gen 2 olacak!

Bugüne kadar Samsung, Sony hatta Nokia’nın da aralarında bulunduğu birçok başarılı Android telefon üreticisi Snapdragon işlemcilerini kullandı. Marka bu sayede akıllı telefon pazarında adından sıkça bahsettiriyor. Firma, Snapdragon S1 ile başlayan yolculuğuna S4’ten sonra 200, 400 gibi isimler vererek devam etti. En son olarak da Snapdragon 800 serisini tanıttı.

yeni snapdragon 7

Marka bu sabah ise yeni bir duyuru yaptı. 17 Mart tarihinde yeni bir işlemci tanıtacağını belirtti. Bu duyuru ile birlikte birçok kişi 17 Mart tarihindeki yeni ürünü merak etmeye başladı. Şirket yeni ürün hakkındaysa herhangi bir bilgi vermedi. Ancak konuyla ilgili sızıntılar Snapdragon 7 üzerine yoğunlaşmış durumda.

Henüz 2023’ün ilk çeyreğinde olmamıza rağmen Snapdragon 8 Gen 3 teknik özellikleri ile ilgili fazlasıyla sızıntı ortaya çıktı.

Çıkan haberlere göre yeni işlemci ailesi Snapdragon 7+ bizi karşılayacak. İşlemci ailesinin adıyla ilgili net bir durum yok. Bazı sızıntılara göre Snapdragon 7+ Gen1 bazılarına göreyse Snapdragon 7+ Gen2 bizleri bekliyor. İsimle alakalı net bir durum olmasa da işlemcinin performansıyla alakalı Geekbench sitesinde bir liste yayınlandı. Ayrca işlemcinin ürün kodu “SM7475” ortaya çıktı.

Belirtilen listeye göre yeni set; 1 adet Ultra Core 2,92 GHz çekirdeğe, 3 adet performans odaklı 2,5 GHz frekanslı çekirdeğe ve 4 adette 1,8 GHz frekanslı Energy-efficient (tasarruflu) çekirdeğe sahip olacak. Bu özellikler Snapdragon 8+ Gen1 çipiyle oldukça benzer.

yeni snapdragon 7

Geekbench puanları göre işlemcinin performansı Dimensity 8200’den daha yüksek. Ayrıca bu istatistiklere göre de SM7475, Dimensity 9000 ve Snapdragon 8+ Gen1 ile karşılaştırılabilen bir işlemci. Hız ve performans konusunda Snapdragon 7+ Gen1-2 üst ligteki rakiplerine oldukça yakın.

Quallcomm tarafından üretilen işlemcilerin birçok telefonda kullanıldığını belirtmiştik. Yeni serinin hangi markalar tarafından kullanılacağıysa şu an için bilinmiyor. Daha detaylı ve kesin bilgileri 17 Mart günü etkinlikte alacağız.

Kaynak : https://shiftdelete.net/qualcomm-yeni-snapdragon-7-17-martta-tanitacak
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli