user
e
sv

Samsung, sürücüsüz otomobiller için çip üretecek!

196 okunma — 21 Şubat 2023 16:06
Teknoloji devi Samsung, sürücüsüz arabalarda kullanılan Ambarella'nın 5nm çipini yapacağını duyurdu. İşte detaylar!

Teknoloji devi Samsung, çip alanında bir adım daha atıyor. Şirket, yaptığı açıklamada ABD’li yapay zeka çip firması Ambarella için otomobillerin kendi kendine sürüşünü destekleyen bir çip üreteceğini duyurdu. Şirket, bu durumun sürücüsüz arabaları dönüştürmeye yardımcı olacağını söyledi.

Yeni Samsung çipi, performansı 20 kattan fazla artıracak

Samsung, ABD merkezli bir yapay zeka çip şirketi Ambarella için 5 nanometre (5nm) yonga üreteceğini açıkladı. Ambarella’nın CV3-AD685’i, şirketin Cvflow adlı en son AI motoru tarafından destekleniyor. Bunun yanı sıra araçların gelişmiş sürücü destek sistemlerini (ADAS) hedefliyor.

Samsung, sürücüsüz otomobiller için çip üretecek!

Şirket, çipi yüksek performanslı ve düşük güçte yapmak için otomotiv IP’lerini, son süreçlerini ve paketleme teknolojilerini 5nm düğünümün üzerine uygulayacağını söyledi. Ayrıca Samsung, CV3-AD685’in performansının da 20 kattan fazla artacağını belirtti.

Samsung bugün Güney Kore’deki A53 5G ve A33 5G kullanıcıları için One UI 5.1 güncellemesi paylaştı. İşte alacak tüm cihazlar…

Yeni çip, Ambarella’nın selefinden daha hızlı olan ve sinir ağı işleme sunan yeni nesil CVflow AI motorunu temel almasının yanı sıra farkı durumları da beraberinde getiriyor. Otonom araçlar için ADAS’ta 4D görüntüleme radarbilgisayar görüşü, derin sensör füzyonu ve yol planlaması için kullanılan genel vektör ve sinirsel vektör işleme yeteneğine sahip.

Samsung’un 5nm işlemi, otomotiv sınıfı yarı iletkenler için optimize edildi. Sıkı işlem kontrolüne sahip olan bu işlem, yüksek güvenilirlik ve izlenebilirlik için gelişmiş olan IP sunuyor. Ayrıca Ambarella, 5nm yongalar için Samsung’a bağlı olacak. Çünkü Samsung, otomotiv dökümhane süreçleri, teknolojiler ve yonga paketi geliştirme konusunda geniş bir deneyime sahip.

Kaynak : https://shiftdelete.net/samsung-surucusuz-otomobiller-icin-cip-uretecek
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli