user
e
sv

AirPods’un şarj kutusu artık onarılabiliyor!

1222 okunma — 10 Şubat 2023 22:08
Orijinal AirPods Pro ve AirPods Pro 2, iPhone kullanıcıları arasında oldukça popüler. Ancak, şarj kutusuna bir şey olursa tamirat seçenekleri sınırlı ve kulaklıklar bu durumda garanti kapsamında değil.

Apple, kasayı bir ücret karşılığında değiştiriyor ki birinci nesil bir AirPods Pro çiftine sahipseniz, muhtemelen yeni bir pil kutusu almak, yeni modeli satın almaktan daha uyguna gelecektir. Her halükarda, bir AirPods Pro setini tamir etmenin ve elektronik atıkları azaltmanın kolay bir yolu yok. Yedek parçaların ya bulunması zor, pahalı ya da bu parçalar hiç yok ve Apple, kulaklıklarının hiçbirini onarılabilirliği düşünerek tasarlamadı.

2021’de çalışan bir USB-C iPhone tasarlayarak internette ünlenen robot mühendisi Ken Pillonel şimdi de bunu düzeltmeye çalışıyor. Pillonel, en son kendin yap projesiyle, AirPods Pro kasasının pilini tamamen değiştirmek yerine başka bir şekilde uçtan uca bir çözüm yarattı.

Pillonel, hasarsız bir kasaya frezeleme olmadan takmanın mümkün olduğunu söylediği yedek bir USB-C PCB tasarladı.

AirPods’un şarj kutusu artık onarılabiliyor!

Pillonel’i bir süredir takip ediyorsanız onun birinci ve ikinci nesil AirPod’lar için bir USB-C PCB tasarladığını ve tasarımı GitHub’a yüklediğini de biliyorsunuzdur. Bu sefer, denemek isteyen herkes için onarımı olabildiğince kolaylaştırmak için AirPods Pro parçasını satmaya başladı.

Dahili pile erişmeye çalışırken AirPods Pro kasanıza zarar verirseniz, Pillonel bunu da düşünmüş durumda. GitHub’a bir yedek parçayı 3B yazdırmak için kullanabileceğiniz bir şema yükledi. USB-C PCB ve kasası birbiriyle tamamen uyumlu. Bağımsız olarak tedarik etmeniz gereken tek parça yedek pil. Bunları çevrimiçi olarak yaklaşık 20 dolara alabilirsiniz. Pillonel yaptığı açıklamada, “Bu projenin amacı, elektronik atık miktarını en aza indirmek için başarılı onarım sayısını en üst düzeye çıkarmaktır” dedi. Açıkçası, çoğu insan AirPods Pro şarj kutusuna bakım yapacak sabra ve donanıma sahip değil, ancak böyle bir proje, bunu yapabilecekler için paha biçilemez.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/donanim/airpodsun-sarj-kutusu-artik-onarilabiliyor-63e624e27e3b19105e2520c2
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli