user
e
sv

WhatsApp, durum gönderilerini adeta baştan aşağı yeniliyor

218 okunma — 09 Şubat 2023 09:38
WhatsApp tarafından kullanıma sunulmaya başlanılan ve durum paylaşımlarıyla alakalı birçok önemli yenilik içeren paketin, önümüzdeki günlerde tüm kullanıcılara ulaşması bekleniyor.

İnternet tabanlı iletişim servisleri içerisinde tartışmasız bir numara olan WhatsApp, durum paylaşımı konusunda çok radikal bir hamle yaptı. Uzun bir süredir bu özelliğin üzerine yoğunlaşan ve durum paylaşımlarını daha popüler kılmanın yollarını arayan Amerikalı sosyal medya şirketi, sonunda bulduğu çözümlerin tamamını bir güncelleme paketi içerisinde topladı.

İlk olarak Amerika’da kullanıma sunulan ancak ilerleyen günlerde tüm WhatsApp kullanıcılarının hizmetine girecek olan güncelleme paketine baktığımız zaman, ilk dikkat çeken yenilik sesli paylaşım özelliği oluyor. Bundan sonra kullanıcılar durumlarında toplam süresi 30 saniyeyi bulabilen sesli paylaşımlar yapabilecekler. Üstelik gizlilik ayarları üzerinden yapılacak güncellemeler ile bu gönderileri kimlerin görebileceğini de tek tek belirleme imkanına sahip olacaklar.

WhatsApp, durum gönderilerini adeta baştan aşağı yeniliyor

Güncelleme paketi ile gelen bir diğer yenilik durum paylaşımlarına verilecek yanıtlarda gizli. Nitekim artık paylaşılan durumlara tıpkı sohbetlerde olduğu gibi emojilerle tepki verme imkanı olacak. İlk etapta yalnızca WhatsApp tarafından belirlenen 6 emojiden biri kullanılabilecekken, bu durumlara aynı zamanda yazılı olarak yanıt verme imkanının da getirileceğini belirtelim.

Son olarak güncellemenin yapılmasını takiben artık durumlarda paylaşılan bağlantıların bir ön izlemesinin görünür hale geleceğini ve bu sayede kullanıcıların linke tıklamadan içeriğinin ne olduğu hakkında bilgi sahibi olabileceklerini de belirtelim. Eğer henüz güncellemeyi almadıysanız, birkaç gün boyunca ara ara kontrol etmeniz de faydanın olacağını da hatırlatalım.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/sosyal-medya/whatsapp-durum-gonderilerini-adeta-bastan-asagi-yeniliyor-63e4402cafc0a17ba96adea0
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli