user
e
sv

TOGG’un satışa çıkacağı tarih açıklandı!

932 okunma — 04 Şubat 2022 11:44
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOGG'un satışa çıkacağı tarihi açıkladı. Merakla beklenen otomobil için nihayet tarih verilmiş oldu. İşte detaylar.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli otomobil TOGG için beklenen tarihi verdi. TOGG‘un satışa sunulacağı tarih hakkında açıklama yapıldı. Bakan Varank, ilk seri üretimin 2022 yılının son çeyreğinde başlayacağını ifade etti. Ayrıca, “Homologasyon olarak adlandırılan teknik yeterlilik süreçlerinin de tamamlanmasından sonra doğuştan elektrikli C segmentindeki SUV araç 2023’ün ilk çeyreğinde ticari olarak satışa çıkar” ifadelerini kullandı.

TOGG’un satışa çıkacağı tarih açıklandı!

togg

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) bünyesinde hazırlanan Kriter dergisinin şubat sayısında, bir röportaj verdi. Bu röportaj sırasında akla takılan soruları cevaplayan Varank TOGG’un da ne zaman satışa sunulacağı sorusuna değindi. Türkiye’nin Otomobili TOGG’un ABD’de katıldığı Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) küresel çapta ses getirdiğini belirtti. Varank, TOGG’un seri üretimi noktasında süren çalışmalara ilişkin bilgi de verdi.

Varank, ilk seri üretim aracın 2022 yılının son çeyreğinde üretim bandından inmesinin planlandığını belirtetek, “Homologasyon olarak adlandırılan teknik yeterlilik süreçlerinin de tamamlanmasından sonra doğuştan elektrikli C segmentindeki SUV araç 2023’ün ilk çeyreğinde ticari olarak satışa çıkar” ifadesini kullandı.

Varank, “Marka projelerini hayata geçirdikçe, TOGG’un ‘akıllı cihaz’ olarak isimlendirdiği elektrikli, ağa bağlı yeni nesil araçlar yollarda görülmeye başlandıkça bu eleştirilerin de yerini takdir ve beğeniye bırakacağına inanıyorum” değerlendirmesinde bulundu.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli