user
e
sv

Ocak ayında en çok Instagram kullanan ülkeler belli oldu

2314 okunma — 04 Şubat 2022 11:41
Dünyada en çok Instagram kullanan ülkeler açıklandı? Peki listede Türkiye de var mı? İşte bu sorunun yanıtı

Dünyanın en popüler sosyal medya platformu olan Instagram, ülkemizde de oldukça kullanılıyor. Bunun en somut örneğini ise Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan bir araştırma ortaya koydu. Yalnızca Android kullanıcılarının katıldığı araştırmaya göre dünyanın en çok Instagram kullanan ülkeleri belirlendi. Buna göre vaktini Instagram’a en çok ayıran ülke Türkiye oldu. Yapılan araştırmalar, Türkiye’de ortalama bir Instagram kullanıcısının aylık 20.7 saatini bu platformda harcadığını söylüyor. Ülkemiz bu alanda açık ara lider olurken bizi 16.6 saat ile Arjantin takip ediyor.

Ocak ayının en çok Instagram kullanan ülkesi belli oldu

Instagram’ın ana vatanı olan Amerika Birleşik Devletleri için ise oldukça enteresan sonuçlar ortaya çıktı. Buna göre ABD vatandaşları aylık 7.7 saatini bu uygulamaya harcıyor. Bunun Türkiye ile kıyaslandığı zaman ne kadar kısa bir süre olduğunu görebiliyoruz. Özellikle iş dönüşü saatlerinde toplu taşıma kullanan çoğu kişinin vaktini Instagram’da harcadığını söylemek mümkün. Bu da kullanım oranlarını ciddi bir biçimde arttırıyor.

TikTok sebebiyle tahtı sallanan Instagram yine de hala dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformu. Her ne kadar TikTok için bu tarz bir çalışma yapılmamış olsa da kullanıcı olarak Instagram’ı geçmesi kısa vadede kolay görünmüyor. Yapılan çalışmalar ülkemizdeki sosyal medya bağımlılığını bir kez daha gözler önüne sererken bunun daha da artması kuvvetle muhtemel duruyor.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/sosyal-medya/ocak-ayinda-en-cok-instagram-kullanan-ulkeler-belli-oldu-61f5bed2a68a5725c631c840
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli