user
e
sv

PS5 bekleyenlere kötü haber! PlayStation 5 sınırlı sayıda üretilecek!

1841 okunma — 18 Nisan 2020 15:10
Sony bu yılın sonlarında satışa sunacağı PlayStation 5 ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar.

Konsol sektörünün lider ismi Sony, bu yılın sonlarına doğru yeni nesil konsolu PlayStation 5’i satışa sunacak. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde PS5 kontrolcüsü DualSense tanıtılmıştı. PlayStation 5 kontrolcüsünün tanıtılmasının ardından gözler ana konsola çevrildi.

PS5 bekleyenlere kötü haber! PlayStation 5 sınırlı sayıda üretilecek!

Her ne kadar PS5‘in tasarımı henüz ortaya çıkmasa da cihaz hakkındaki tüm teknik detayları biliyoruz. Sony nedense işi biraz daha gizemli bir hale sürükleyerek konsol tasarımını inatla göstermiyor. Fakat bu gecikme PlayStation 5‘in bu yıl sonunda raflardaki yerini alacağı gerçeğini değiştirmiyor.

Ortaya çıkan yeni raporlara göre Sony bu yılın sonunda sınırlı sayıda PS5 üretecek. Önümüzdeki yılın Mart ayına kadar üretilmesi ön görülen sayı ise sadece 7 milyon. Üretimin bu kadar kısıtlı olmasının temel nedeni ise koronavirüs salgını. Hali hazırda dünya genelindeki hiç bir fabrika tam kapasite ile çalışamıyor. Bu da Sony’nin üretim bandının yavaşlamasına neden olmuş.

Peki bu sınırlı üretimin bize yansımaları nasıl olacak? Muhtemelen PlayStation 5 Türkiye’de 2021 yazına kadar tam manada satışa çıkamayacak. Çıksa da muhtemelen pek çok kişi alamayacak. Çünkü stoklar minimum düzeyde olacak. Belki görüntü olması itibariyle 1000 adet falan getirilebilir. 

Sonuç olarak PlayStation 5 almak için sabırsızlanıyorsanız önümüzdeki yılın yaz aylarına kadar beklemeniz gerekebilir. Yani kendinizi 2020 sonları için şartlamamanızı tavsiye ederiz.

Kaynak : www.teknolojioku.com/oyun/
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli