user
e
sv

Swarovski’nin akıllı dürbünü AX Visio satışa çıktı: 9 bin kuş çeşidini tanıyor

375 okunma — 02 Mart 2024 22:53
Swarovski Optik'in akıllı dürbünü AX Visio, tek bir tuşla kuşları ve diğer canlıları tanıyarak, doğaya teknolojiyi getiriyor.

Spor optiği üreticisi Swarovski Optik, Merlin Bird ID uygulamasının zekasını yüksek kaliteli bir dürbüne entegre ederek, bir tuşla kuşları ve diğer canlıları tanımlayabilen AX Visio’yu piyasaya sürdü.

Yüksek teknolojili AX Visio akıllı dürbünü

Avusturyalı şirketin CEO’su Stefan Schwarz, “AX Visio, Swarovski Optik’in spor optik pazarındaki teknolojik liderliğini gösteren sadece bir amiral gemisi projesi değil, aynı zamanda bizim için yeni bir teknolojik dönemin başlangıcını işaret ediyor,” diyor.

Beş yıllık bir Ar-Ge sürecinin ardından, AX Visio 10×32 dürbünler, “yüksek hassasiyetli analog optikler” ile bir nöral işlemci birimi tarafından desteklenen bir nesne tanıma sistemi ve dahili 13 megapiksel kamerayı birleştiriyor.

Akıllı dürbünün özellikleri ve kullanımı

Kullanıcı, hedef canlıyı manuel olarak odaklayarak ve sağdaki düğmeleri kullanarak hedefi seçiyor. Sonrasında, Merlin Bird ID veya Mammal ID veritabanına başvuruyor. Sistem, 9 binden fazla kuş ve diğer vahşi yaşamı tanımlayarak sonucu ekranda gösteriyor ve yaklaşık 1000 metrelik görüş alanına sahip.

Diğer ayarlar kamerayı etkinleştirmek, pusulayı kullanmak veya ilgi çekici nesneleri işaretlemek için de kullanılabiliyor. Dürbünler, şirketin Outdoor uygulaması üzerinden Bluetooth ile çalışıyor. Burada görüntüler ve videolar saklanabilir veya arkadaşlarla paylaşılabilir.

Ayrıca, sistem güncellemeleri ve potansiyel olarak üçüncü taraf geliştiricilerin yeni dijital fonksiyonlar oluşturabilmesi için geleceğe dönük bir yapı sunuyor. Tasarım, ünlü Avustralyalı tasarımcı Marc Newson tarafından gerçekleştirildi.

CES’te tanıtılan AX Visio akıllı dürbünler, 4.799 ABD doları fiyatla satışa sunuldu. AX Visio’nun tanıtım videosu aşağıda yer alıyor.

SDN
Kaynak : https://shiftdelete.net/swarovskinin-akilli-durbunu-ax-visio-satisa-cikti-9-bin-kus-cesidini-taniyor
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli