user
e
sv

OpenAI CEO’su: ChatGPT 5 devrim yapacak!

67 okunma — 16 Şubat 2024 16:45
Radikal açıklamalarıyla bilinen OpenAI CEO'su Sam Altman, gelecekteki ChatGPT 5 modelinin bir devrim yapacağını iddia etti. İşte detaylar...

Son dönemde sıkça gündeme gelen OpenAI CEO’su Sam Altman, gelecek dönemde kullanıma sunacakları ChatGPT 5 hakkında olay yaratacak açıklamalar yaptı. Şu anki ChatGPT 4 modelinin bile oldukça iyi olduğunu vurgulayan Altman, ChatGPT 5 için ise büyük planları olduğunu ve bu modelle birlikte yapay zeka alanında benzersiz bir devrim yapacaklarını öne sürdü. İşte önemli detaylar…

ChatGPT 5 her şeyi değiştirebilir!

Dubai’de katıldığı bir konferansta dobra açıklamalar yapan Altman, ChatGPT 5 için çok daha akıllı ve hızlı bir altyapı dizayn edeceklerini söyledi. Altman ayrıca bu yeni modelin sadece belirli alanlarla sınırlı iyileştirmelerle değil, her türlü bilgi formatlarını içine alacak kapsamlı yeniliklerle geleceğini de belirtti. Fakat bu açıklamaların ne kadar gerçekçi olduğunu, ancak ürün piyasaya çıktığı zaman tam olarak görebileceğiz.

ChatGPT 5

ChatGPT 5’in neredeyse ortalama bir insan zekasına sahip olacağını ve yapay zeka alanını yeniden şekillendireceğini iddia eden kişiler mevcut. Gobi kod adıyla 2024 yılında piyasaya sürülebilme ihtimali olduğu konuşulan yeni model, bazı Microsoft yetkililerinin söylediğine göre 3000 yıldır kimsenin okuyamadığı çivi yazılarını bile zorlanmadan deşifre edebilecek.

Böylesine akıllı bir yapay zeka modelinin herhangi bir tehlike yaratıp yaratamayacağına dair gelen soruya karşılık Sam Altman, bu konunun üzerine devletler düzeyinde ciddi şekilde düşünülmesi gerektiği ve OpenAI olarak üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini söyledi. Yeni bir yapay zeka modeli konusunda şirket tarafından henüz herhangi bir resmi açıklama yapılmasa da, teknoloji meraklıları şimdiden bekleyişe geçmiş durumda.

Kaynak : https://shiftdelete.net/openai-ceosu-chatgpt-5-devrim-yapacak
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli