user
e
sv

Yeni Metro oyunundan ilk fragman geldi!

104 okunma — 01 Şubat 2024 19:18
Metro serisinin son oyunu Metro Awakening için ilk fragman paylaşıldı. Gelin fragmana beraber göz atalım!

Vertigo Games, Deep Silver ortaklığıyla Metro serisinin öncesini anlatan Metro Awakening’i resmen tanıttı. Dmitry Glukhovsky’nin aynı isimli roman serisinden esinlenilen oyunun çıkacağı platform ise oyuncuları, özellikle de Türk oyuncuları üzdü.

Metro Awakening, bir VR oyunu olarak çıkış yapacak

Bu yıl içinde PlayStation VR2, Meta Quest 2 ve 3 ile PC VR’da satışa sunulacak olan oyun, hikâye odaklı bir VR oyunu olacak. Bu da oyuncuların canını haliyle sıktı.

Metro Awakening, oyuncuları Metro serisinin ayırt edici özellikleri olan atmosferik keşif, zengin hikaye anlatımı ve yoğun gizlilik ile dolu kıyamet sonrası bir dünyaya taşıyacak. Yani aynı diğer Metro oyunları gibi. İlgi çekici kısım, ilk oyunun öncesini anlatıyor olması.

Proje için duyduğu heyecanı dile getiren Dmitry Glukhovsky, Metro serisinin köklerini VR teknolojisinin imkanlarıyla birleştiren bu projenin çok önemli olduğunu belirtti.

Aslında bir Metro oyunu, VR platformu için oldukça ideal. Kıyamet sonrası bir Rusya’yı sanal gerçeklik gözlüğü ile geziyor olmak gerçekten ilgi çekici. Tabii eğer atmosfer iyi yansıtılabilirse. Ancak VR hala yaygın bir teknoloji olmadığı için, özellikle ülkemizde çok pahalı bir teknoloji olduğu için dezavantajlı bir durum.

Yine de oyun için beklentiler yüksek. Metro Awakening eğer ilk oyunun öncesini anlatıyor ise, tam bir AAA oyun yerine ara oyun gibi düşünmemiz mümkün. Zira Ubisoft da Assassin’s Creed Mirage konusunda aynı stratejiyi izlemişti. Siz yeni metro oyunuyla ilgili ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Kaynak : https://shiftdelete.net/metro-awakening-ilk-fragmani-yayinlandi
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli