user
e
sv

Apple, efsane MacBook Pro’dan desteğini çekti!

90 okunma — 01 Şubat 2024 01:16
13 inç MacBook Pro 2012 için destek sonlandı. Apple'ın optik sürücülü son MacBook'u olan bilgisayara ne olacak?

Apple, eskiyen teknolojik cihazlarından desteğini çekerek kullanıcılarını daha yeni modellere davet ediyor. Bu kapsamda “Eski Ürünler Listesi”ne ise bir MacBook modeli daha eklemiş durumda. CD sürücüsüne sahip son model olan 13 inç MacBook Pro 2012 rafa kaldırıldı.

13 inç MacBook Pro (2012) Eski Ürünler Listesi’ne eklendi

Apple, eski ürünler listesine bir Mac bilgisayarını daha dahil etti. 2012 yılının ortalarında tanıtılan 13 inç MacBook Pro, teknik olarak destek alan bir cihaz olmayacak. CD ve DVD’ler için optik disk sürücüsü içeren son Mac modeli olmasıyla dikkat çekiyordu.

2012 yılında çıkış yapmasına rağmen, disk sürücüsüne ihtiyaç duyan kullanıcılar için 2016’ya kadar satışta kaldı. Ayrıca uygun fiyatlı MacBook tercih edenlere de hitap ediyordu. Ancak CD/DVD ihtiyacının ortadan kalkmasıyla birlikte satışları da durduruldu.

Optik sürücülü MacBook Pro’nun yazılım desteği ise 2020’de macOS Big Sur’un piyasaya sürülmesiyle sona erdi. Apple tarafından artık desteklenmeyecek olsa da, yetkili servise bağlı olarak pil, ekran ve klavye gibi parçalarını bulmak mümkün olabilir.

Apple, bir ürünün son satış tarihinin üzerinden yedi yıldan fazla süre geçtiğinde o ürünü “teknolojik olarak eskimiş” olarak kabul ediyor. Bu da 2016’da satıştan kaldırılan 13 inç MacBook Pro’nun görevini tamamladığı anlamına geliyor.

Apple, 2023 itibarıyla 13 inç MacBook Pro serisinin tamamından desteğini çekmişti. Ancak bu model, optik disk sürücüsü ile satılan son Mac olmasıyla bir dönemin sonunu temsil ediyor.

Kaynak : https://shiftdelete.net/13-inc-macbook-pro-2012-destek
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli