user
e
sv

Opel’in yeni elektrikli araç konsepti görenleri kendine hayran bırakıyor! Sadece haç sembolü olmamış

291 okunma — 10 Ağustos 2023 19:41
Otomobil dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Opel, yeni bir araç konseptiyle daha karşımıza çıktı.

Opel, gelecekteki araç tasarımını ve teknolojisini gösteren elektrikli bir otomobil konsepti olan “Experimental”ı tanıttı. Bu konsept, Stellantis adında büyük bir şirketin desteğiyle hazırlandı. Aerodinamik yapısı sayesinde bu araç oldukça verimli bir sürüş sunmaktadır.

Munich’de düzenlenecek IAA Mobility şovunda tüm ziyaretçilere gösterilecek olan bu araç, Stellantis BEV platformu üzerine kuruldu. Aynı zamanda STLA platformuna benzer özelliklere sahip olduğunu belirtmek gerekiyor. Bu araç, dört tekerlekten çekiş sistemine sahip ve gerektiğinde gizlenebilen bir direksiyona sahip. Boyut olarak, Tesla Model Y’dan biraz daha küçük ancak yakında çıkacak olan elektrikli Opel Grandland ile hemen hemen aynı büyüklükte.

Opel’in CEO’su Florian Huettl, Experimental’ın Opel’in tasarım ve teknoloji konusundaki yönünü gösterdiğini belirtti. Araçta krom kullanılmamış, bunun yerine aracı öne çıkaran ışıklar ve grafikler kullanılmış. Ön kısmında ışıkla aydınlatılan bir Opel logosu ve uzun farları bulunuyor. Arka kısmında ise ince tasarımlı stop lambaları mevcut.

Opel’in yeni elektrikli araç konsepti görenleri kendine hayran bırakıyor

Aracın hava akışını optimize eden özellikleri, pil tasarrufuna yardımcı oluyor. Özellikle geri dönüştürülmüş kauçuktan yapılmış özel lastikleri ve hava hareketini destekleyen tekerlek tasarımları bulunmaktadır. Aracın içi oldukça ferah ve geniş bir his sunuyor. Hafif koltukları, gizlenebilir direksiyonu ve sade tasarımıyla dikkat çekiyor. Geleneksel ekranların yerine, gösterge panelinin üstünde 3D bir ekran bulunmakta. Ayrıca yan aynaların yerine kamera sistemi tercih edilmiştir.

Opel, aracın ne kadar güçlü olduğu veya tek bir şarjla ne kadar mesafe katedebileceği konusunda henüz bir bilgi vermedi. Ancak Experimental’ın, Opel’in gelecekteki elektrikli araçlarına dair ipuçları verdiği açık.

Opel’in bu adımı, otomobil dünyasında elektrikli araçlara olan ilginin her geçen gün arttığını gösteriyor. Markalar, sürdürülebilirliği ve yenilikçi teknolojileri benimseyerek geleceğin taşımacılık anlayışını şekillendiriyorlar.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/otomobil/opelin-yeni-elektrikli-arac-konsepti-gorenleri-kendine-hayran-birakiyor-sadece-hac-sembolu-olmamis-64d40c6407507d694e2697e7
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli