user
e
sv

Witcher, PlayStation’a özel mi oluyor? Sony’den beklenmedik hamle

213 okunma — 29 Mayıs 2023 01:02
Yeni iddialara göre Sony, CD Projekt Red stüdyosunu satın almak istiyor. The Witcher ve Cyberpunk geliştiricisi, PlayStation'a mı kayıyor?

Sony, PlayStation’a özel serilerine bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor olabilir. Yeni iddialara göre, The Witcher ve Cyberpunk 2077 gibi popüler oyunlarını geliştiricisi olan CD Projekt Red, Sony tarafından satın alınabilir.

Sony, CD Projekt Red’i satın almak istiyor

Daha önce yaptığı sızıntıların doğru çıkmasıyla bilinen bir Twitter hesabı, Sony hakkında çarpıcı bir iddia ortaya attı. Buna göre teknoloji devi, CD Projekt Red’in stüdyolarını satın almak istiyor. Bu, Witcher serisinin PlayStation’a özel bir oyun haline gelebileceğine işaret ediyor.

the witcher 3 yeni nesil güncellemesi

İlk olarak bu yılın Mart ayında Sony’nin CDPR’yi satın alacağına dair söylentiler ortaya çıktı. Ancak birkaç aydır bu iddiayı destekleyecek herhangi bir kanıt bulunamadı. Son söylenti ise Sony’nin bu satın alımı aktif olarak araştırdığını gösteriyor. Özellikle Activision-Blizzard’ın Xbox’a kayması, PlayStation’a yönelik bir baskı oluşturdu.

Microsoft’un bir süredir Activision-Blizzard’ı satın almaya çalıştığını biliyoruz. Bundan dolayı oyuncular, Sony’nin The Witcher ve Cyberpunk 2077 gibi yapımları kendi platformuna çekmek istediğini düşünüyor. Satın alım gerçekleşse bile The Witcher’ın diğer platformlarda olma ihtimalini göz ardı etmemek lazım.

Buna ek olarak Bend Studio’nun PlayStation özel oyunu olarak Days Gone 2’yi rafa kaldırdığı iddia edildi. Sony’ye bağlı stüdyonun, hayatta kalma oyunu yerine farklı bir seri üzerinde çalıştığı aktarıldı.

Sony ve CDPR, olası satın alımla ilgili resmi bir açıklama yapana kadar, tüm bunların söylenti olduğunu göz ardı etmemek lazım. Sony’nin CD Projekt Red’i satın alma girişiminin rekabet kurulları tarafından inceleneceğini de biliyoruz.

Kaynak : https://shiftdelete.net/sony-cd-projekt-red-aliyor-iddiasi
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli