user
e
sv

Bir sen kalmıştın: Mozilla Firefox, yapay zeka desteğine kavuşuyor!

184 okunma — 29 Mayıs 2023 18:10
Popüler tarayıcılar arasında yer alan Firefox için yapay zeka desteği yolda. Peki bunun için hangi şirketle anlaşılacak? İşte ayrıntılar...

Gelişen teknolojiyle birlikte yapay zeka, hayatımızın birçok alanında kendine yer bulmaya başladı. Öyle ki son yıllarda kaydedilen büyük ilerlemeler, bunun hızla geliştiğini gösteriyor. Hemen her sektörde kullanılan yapay zeka, son zamanlarda ise web tarayıcılarına kadar ulaşmayı başardı. Bunun ilk örneği Microsoft Edge oldu. Yapay zeka, şimdi ise Mozilla Firefox için yolda.

Mozilla Firefox için yapay zeka desteği geliyor!

Son yılların trendi yapay zeka, şu ana kadar pek çok tarayıcıda kullanılmaya başladı. Öyle ki bunu ilk başlatan şirket, Microsoft oldu. Daha sonrasında ise onu, Google ve Opera takip etti. Bunları gören Mozilla ise geride kalmamak için harekete geçti.

Mozilla Firefox için yapay zeka desteği geliyor!

TheInformation’ın haberine göre Mozilla, Firefox tarayıcısına bir sohbet robotu entegre edecek. Aktarılan bilgilere göre şirketin önünde iki seçenek var. Bunlar OpenAl’nin ChatGPT’si ve Google’ın yakın zamanda tanıttığı Bard.

Hangi sohbet robotunun kullanılacağı şu anda bilinmiyor. Bu, Mozilla’nın Google ve OpenAl ile yapacağı görüşme sonrasında belli olacak. Bu noktada tahminler, Google yönünde. Çünkü şirket, Firefox’ta varsayılan arama motoru kalmak için, anlaşma kapsamında her yıl ciddi miktarda ödeme yapıyor.

Tabii arama motoru ile yapay zekanın farklı alanlar olduğunu da unutmamakta fayda var. İki şirketin bir alanda bir anlaşma yapmış olması, yapay zeka için de anlaşacakları anlamına gelmiyor. Mozilla’nın hangi şirketle işbirliği yapacağını önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.

Mozilla Firefox için yapay zeka desteği geliyor!

Yapay zeka, Mozilla Firefox’ta neler yapabilir?

Yapay zeka, Mozilla Firefox’ta daha güvenilir arama sonuçlarına ulaşmanızı sağlayabilir. Örneğin, Microsoft Edge’deki sohbet robotuna bir soru sorduğunuzda, yapay zeka, internetteki arama sonuçlarını tarayarak bilgi toplar ve size derlenmiş bir şekilde sunar. Mozilla Firefox’ta da buna benzer bir özellikle karşılaşabiliriz.

Kaynak : https://shiftdelete.net/mozilla-firefox-yapay-zeka
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli