user
e
sv

Telefonda Nintendo Switch oyunları devri bitti: Skyline emülatöre veda vakti!

132 okunma — 08 Mayıs 2023 11:14
Nintendo Switch oyunlarını Android cihazlarda çalıştıran Skyline emülatör için veda vakti geldi. İşte detaylar...

Bir süredir oldukça popüler olan Nintendo Switch emulatörü Skyline adına geliştiricilerin bazı kötü haberleri var. Nintendo Switch oyunlarının Android platformlarda oynanmasını sağlayan Skyline, Discord grubuna gelen bir bildirim ile yayın hayatına son vereceğini açıkladı. İşte Nintendo Switch Skyline emülatörü vedasıyla ilgili detaylar…

Android tabanında Nintendo Switch oyunlarına elveda!

Nintendo Switch oyunlarını Android tabanlı cihazlarınızda oynamanın birkaç yolu var. Bunlardan en popüler olanı ise Skyline emülatörü. Skyline, Android işletim sistemine sahip cihazlarınızda Nintendo Switch konsoluna çıkan oyunlarını oynamanızı sağlıyor. Böylece sadece Switch platformuna özel olarak çıkan oyunları da farklı cihazlarda oynama erişimine sahip olabiliyorsunuz.

Nintendo Switch

Emülatörler aslında tam olarak yasal programlar arasında değiller. Çünkü bazı programlar bu yolla konsola özel çıkmış oyunları konsolu satın almadan ücretsiz şekilde oynamanıza olanak sağlıyor. Tabi bu durum üretici firmaların telif haklarının yok sayılması anlamına geliyor. Nintendo’da bu durumun önüne geçmek adına, tahminlere göre, Skyline geliştiricilerine bir uyarı da bulundu.

Skyline geliştiricileri halka açık olarak kullandıkları Discord grubunda bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Nintendo’dan uyarı geldiğini bu sebeple Skyline emülatörünün geliştirilmesinin duracağını belirtti. Aslında bu tam olarak bir veda değil. Çünkü geliştiricilerin iddiasına göre Skyline tam olarak Nintendo Switch bazlı kodlara sahip değil. Skyline ekibi şimdilik emülatörü geliştirmeyi durduklarını belirttiler.

Skyline: Nintendo anahtarlarını Skyline içinden kaldırarak yolumuza devam edeceğiz!

Nintendo’dan gelen bilgiye göre şirket Lockpick’in kopya korumasını aştığını bu sebeple de telif haklarının ihlal edildiğini bildirdi. Şirket açıklamanın ardından Skyline emülatörünün Nintendo Switch ile alakalı platformlardan ayrılmasının istedi.

Skyline geliştiricileriyse konuyla alakalı olarak emülatörün tamamen Nintendo Switch anahtar kodları ile çalışmadığını, Nintendo Switch anahtarlarının Skyline üzerinden atılarak uygulamanın geliştirilmesine devam edeceklerini belirtti.

Nintendo Switch

Aslında temele baktığımızda emülatör dediğimiz olay tam manasıyla yasal bir sistem değil. Windows cihazlarda Android platformu çalıştırmak bir yere kadar yasal sayılabiliyor. Çünkü Android açık kaynak kodlu bir işletim sistemi. Ancak Nintendo Switch gibi özel işletim sistemine sahip konsol vb. cihazlarda bu durum yasal sayılmıyor.

Buna sebep olarak kopyalama gösterilebilir. Emülatör sayesinde konsolu almadan konsola özel oyunları ücretsiz şekilde oynayabiliyorsunuz. Bu da Nintendo üzerinden örnek vermeye devam edeceksek Lockpick kopya koruması maddelerini ihlal ediyor.

Kaynak : https://shiftdelete.net/telefonda-nintendo-switch-oyunlari-devri-bitti-skyline-emulatore-veda-vakti
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli