user
e
sv

Yerli Hummer BMC’den geliyor: BMC Tulga yerli elektrikli SUV!

211 okunma — 03 Mayıs 2023 16:51
Teknofest etkinlikleri kapsamında alanda yerini alan BMC ALTAY Tankı'nın yanı sıra yeni müjdelerini de paylaştı. İşte BMC Tulga detayları...

Teknofest 2023 kapsamında etkinlikler geçtiğimiz pazartesi günü bitti. Birçok yarışma ve ödül törenlerinin yanı sıra Solo Türk, Türk Yıldızları ve Jandarma Havacılık gösterileriyle birlikte savunma sanayii şirketleri de alanda yerlerini aldı. Fuaiye alanında açılan standlardan biri de BMC’ye aitti. BMC, Teknofest ziyaretçilerini yerli ve milli Altay Tankı ile buluşturmanın yanı sıra bazı müjdelerde verdi. İşte BMC Tulga ile ilgili detaylar…

Türk malı Hummer olacak! BMC Tulga

TGRT’den Murat Makas’ın özel haberine göre, Yerli teknolojilerin sergilendiği Teknofest etkinliğinde birçok marka yer aldı. Otomotivden tarıma, havacılıktan savunma sanayiine kadar birçok şirket standlarda boy gösterirken TUSAŞ’a ait olan HürJet ve MMU KAAN ilk kez halk önünde basın yaparak kendilerini gösterdi.

BMC Tulga

Tabi bunların yanında yeni müjdelerde verildi. Özellikle ROKETSAN ve BMC festivalde en fazla yeni haberle gelen şirketlerden oldu. BMC İcra Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş ise yaptığı açıklamalarda genel olarak ALTAY Tankından bahsetse de yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Tulga’dan da bahsetti.

Hatırlayacağınız üzere 2019 yılında BMC zırhlı bir pick up modelini görücüye çıkarmıştı. Tulga ismi verilen bu prototip Türk Silahlı Kuvvetleri envanteri için üretilecek bir arazi aracıydı. Aradan geçen 4 yıllık süreçte adından çok bahsedilmese de BMC Teknofest’te bu sessizliği bozdu. Yine Tulga adı ile üretilecek yerli ve milli elektrikli bir SUV’dan bahsedildi. Aracın testlerinin bittiği ve 1.5-2 ay içerisinde seri üretime geçileceği de gelen bilgiler arasında.

Yalçıntaş: 1 ay sonra açıklayacaktık!

“Aslında yeni Tulga SUV modelinin haberini etkinlikten 1 ay sonra verecektik” ifadesinde bulunan Yalçıntaş aracın testlerinin bittiğini 1,5-2 ay içerisinde seri üretime geçileceğinin yanı sıra araçla ilgili teknik bilgilerde verdi.

BMC Tulga

Normalde üretilen ilk prototipler Tulga’nın pick up modeli olarak karşımıza çıkacağını gösteriyordu. Ancak Yalçıntaş’tan gelen bilgilere göre araç bir SUV modeli olacak. Diğer detayların ve aracın görsellerinin ilerleyen günlerde paylaşılması bekleniyor. Aracın sadece askeri amaçla mı yoksa sivil amaçla da kullanıp kullanılamayacağı konusundaysa bir bilgi yok.

Kaynak : https://shiftdelete.net/yerli-hummer-bmcden-geliyor-bmc-tulga-yerli-elektrikli-suv
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli