user
e
sv

MediaTek, akıllı otomobillerin kapısını aralıyor!

493 okunma — 18 Nisan 2023 00:37
Otomotiv endüstrisinden pay almak isteyen MediaTek Dimensity Auto ile akıllı araçlar konusunda önemli bir adım attı.

Elektronik şirketlri ile otomotiv endüstrisi arasındaki sınırlar her geçen gün daha da kayboluyor. Araçlar geliştikçe teknoloji şirketleri de otomobillere daha fazla dahil olmaya başladı. Otomotiv endüstrisine adım atan teknoloji şirketlerinin sayısı da her geçen gün artmakta. Bu akımın son üyesi ise MediaTek oluyor.

Qualcomm’un ardından MediaTek de otomotiv sektörüne adım atıyor

CarPlay ile Apple, Android Auto ile ise Google otomotiv sektöründe kendisini ciddi bir şekilde gösteriyor. Diğer yandan sürücü destek sistemlerinde ise Qualcomm’un önemli bir rolü bulunurken, Xiaomi ise ilk aracını yakın zamanda gün yüzüne çıkaracak. Bu pastadan pay almak isteyen MediaTek ise Dimensity Auto ile bu yönde önemli bir adım attı.

mediatek dimensity auto

Dimensity Auto, MediaTek’in işlemcilerde edindiği tecrübeyi akıllı otomobillere aktaracağı yeni bir platform olarak öne çıkıyor. Şirket bu süreçte Dimensity Auto sistemi ana dallara ayırarak otomotiv endüstrisinee hizmet etmek istiyor.

Şirketin yeni sisteminin ilk ayağı ise Dimensity Auto Cockpit olacak. Hem derin öğrenme hem de görüntü işleme için yüksek performanslı yapay zeka destekli işlemcilere ev sahipliği yapan bu sistemin dünyanın en hızlı akıllı kokpiti olacağı ifade ediliyor. 3 nm teknolojisiyle üretilecek olan yeni sistem 120 Hz yenileme hızına sahip birden fazla HDR 8k ekran desteğine de sahip olacak.

mediatek dimensity

Dimensity Auto Connect ise aracın bağlantısından sorumlu olacak. Bu sistem sahip olduğu 5G, Wi-Fi 7, birden fazla Bluetooth bağlantısı ve hassas coğrafi konum belirleme için GNSS desteği ile otomobillerin her daim ulaşılabilir olmasını sağlayacak.

Dimensity Auto Drive, araçlardaki otonom sürüş teknolojisinin temelini oluşturacak. Otomobilleri kapsamlı ve ölçeklenebilir sürücü destek sistemleri ile donatmayı planlayan MediaTek bu teknolojiyi ise çoklu ekran seçenekleri ile desteklemeyi planlıyor.

Son olarak is Dimensity Auto Components ile şirketin otomotiv ortaklarına güncel bileşenlerin ve en son teknolojinin kesintisiz tedarikinin sağlanması hedefleniyor. MediaTek tüm bu teknolojileri ise rekabetçi fiyatlarla sunarak otomotiv endüstrisindeki yerini almak istiyor.

Kaynak : https://shiftdelete.net/mediatek-dimensity-auto-akilli-otomobiller
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli