user
e
sv

Elektrikli Passat mı? Volkswagen ID.7 tanıtıldı!

207 okunma — 18 Nisan 2023 12:47
Volkswagen yeni elektrikli modeli ID.7'yi tanıttı. Volkswagen ID.7 resmen elektrikli bir Passat gibi. İşte detaylar...

Volkswagen ID serisi ile elektriklenme yolculuğuna devam ediyor. Bugünse markanın merakla beklenen modeli ID.7 tanıtıldı. Ülkemizde Passat severler için “elektrikli Passat” olarak adlandırılan yeni modelin lansmanı markanın anavatanı Berlin’de tanıtıldı. Konuyla alakalı olarak Volkswagen Binek Araçlar Türkiye’de kendi Twitter hesaplarından paylaşımlarda bulundular. İşte yeni Volkswagen ID.7 ile ilgili detaylar…

Yeni Volkswagen ID.7

Alman devi elektriklenme yolculuğuna ilk olarak ID.3 ile çıkmıştı. Ardından gelen SUV ve Crossover modeller ile ID ailesini genişletti. Marka bugünse elektrikli ailesinin ilk sedan modeli ile karşımızda. Berlin’de yapılan lansman ile “elektrikli passat” denilebilecek yeni ID.7 tanıtıldı.

Volkswagen ID.7

Oldukça geniş ve ferah olduğu üstüne basa basa vurgulanan ID.7 tam 5 metre uzunluğa sahip. Bu büyük ölçüdeki gövdeye rağmen tamamen aerodinamik olarak tasarlanan ID.7’nin tavan tasarımı beğeni topladı. Marka aracın arkaya doğru eğimli tavanı ile hem eski efsanelerinden biri olan CC’ye bir gönderme yaptı hem de bu sayede aracın sürtünme katsayısını 0,23 gibi gerçekten çok küçük bir sayıya indirdi.

İç mekanda da 5 metrelik uzunluk kendini belli ediyor diyebiliriz. Elektrikli oluşuyla birlikte şaft tüneli gibi arkadaki yolcuları daraltacak eklentilere sahip olmayan ID.7 konfor ögelerini oldukça ön plana çıkarmış diyebiliriz. ID.7 ısıtma, havalandırma, soğutma ve kurutma özelliğine sahip çok fonksiyonel Climatronic koltuklara sahip.

Ayrıca bunlara ek olarak yeni multimedya ekranı da geliyor. Özellikle sık kullandığınız işlemleri tek bir butona atayabildiğiniz 15 inç genişliğindeki multimedya sistemi tamamen ID.7 modeline özel olarak geliştirildi. Ayrıca buna ek olarak sürücü konforu için AR head-up display ekranda ID.7’de yerini aldı.

Volkswagen ID.7

Yeni ID.7 motor özellikleri

286 Hp güç üreten ID.7 AP550 kodlu elektrikli motora sahip. Bu motorla birlikte ID.7 şu ana kadar Volkswagen’in üretmiş olduğu en güçlü elektrikli otomobil unvanını alma hakkına da sahip oluyor. Motorun diğer detaylarıyla ilgili şu anlık resmi bir açıklama yok. İlerleyen günlerde gelmesi bekleniyor.

Volkswagen Türkiye Twitter hesabına göre ID.7 2023 yılı içerisinde Avrupa ve Çin’de satışa sunulacak. 2024 yılından itibarense Kuzey Amerika’da satışa sunulacak.

Kaynak : https://shiftdelete.net/volkswagen-id-7-tanitildi
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli