user
e
sv

Togg T10X’in bilinmeyen özellikleri ortaya çıktı!

606 okunma — 31 Mart 2023 11:57
Togg tarafından ön siparişe açılan ve çekilişle yeni sahipleri belirlenen T10X modelinin bilinmeyen özellikleri...

Togg, yeni C-SUV modeli olan T10X’in ön sipariş sürecini ve çekilişi tamamladı. 178 bin başvuru arasından 20 bin kişi belirlendi. Peki aracı satın alan kişiler otomobilin tüm özelliklerini biliyor mu? İşte Togg T10X modelinin bilinmeyen özellikleri…

Togg T10X modelinin bilinmeyen özellikleri!

Garanti süresi

  • Genel garanti: 3 yıl veya 100 bin kilometre (hangisi önce dolarsa)
  • Boya garantisi: 3 yıl
  • Paslanmazlık garantisi: 12 yıl
  • Batarya garantisi: 8 yıl

Trugo şarj istasyonu

Türkiye’de 1000 adet (2’şer soketli) hızlı şarj istasyonu kurulumu devam ediyor. Bunların 600 tanesi, 81 ildeki 400 Shell noktasına kurulacak. Yıl sonuna kadar şehir içi her 25 km’de en az bir, şehir dışı her 50 km’de en az bir istasyon olacak.

22kW AC duvar tipi şarj istasyonu

  • Evde normal prizden şarj edildiği zaman elektrik tüketimi 100 km’de 38.45 TL. Bu menzil için gereken dolum süresiyse 1 saat 46 dakika.
  • Evinize 22kW AC duvar tipi şarj istasyonu kurmanız halinde elektrik tüketimi 100 km’de 104.40 TL olacak. Fakat bu menzil için gereken dolum süresi 52 dakikaya kadar düşecek.
  • Trugo ile 180+ kWh hızlı şarj edildiği takdirde 100 km’de 148.77 TL elektrik tüketimi olacak. Bu menzil için gereken dolum süresiyse yalnızca 8 dakika.
    • Fabrika verilerine göre Togg T10X, 100 km’de 16,7 kWh elektrik tüketiyor. Trugo 180 kWh hızlı şarj istasyonlarında ise 1 kWh dolum fiyatı 7.99 TL olarak açıklandı. Bu nedenle standart istasyonlarda 100 km menzil için 133.43 TL‘ye dolum yapılabilecek.

Sürücü ile yolcu arasında hava yastığı

Togg T10X’te standart olarak 7 hava yastığı sunuluyor. Ayrıca sürücü koltuğunun yan tarafında da bir hava yastığı bulunuyor. Bu sayede olası bir kaza anında sürücü ile yolcular birbirleriyle temas etmiyor. Ek olarak arka 2 koltuk için de yanal hava yastığı ekletilebilecek.

Sürücüyü izleyen radar sensörü

Aracın ön panelinde yer alan bu radar sensörü de standart donanım olarak sunuluyor. Sürücüyü sürekli olarak takip eden bu sistem, yapay zeka destekli olacak. Şu an için sürücünün uykusu geldiğinde bunu algılayarak mola vermeniz için öneride bulunacak.

Hatta kahve molası vermek isterseniz otomatik olarak güzergahınızda bulunan bir kahveciden sizin adınıza varış sürenizi hesaplayarak sipariş oluşturacak. Fakat geliştirmeye çok açık bir sistem olduğu için yakın gelecekte rahatsızlandığınızı algılayıp yardım çağrısında bulunabilir.

Apple CarPlay ve Android Auto olmayacak

Togg T10X’te Apple CarPlay ve Android Auto desteği olmayacak. Dolayısıyla telefonunuzun ekranını araca yansıtamayacaksınız. Tabii telefonu araca bağlayıp görüşme yapabileceksiniz. Fakat Togg, kendi uygulama mağazasını geliştiriyor. Bu sayede YouTube’dan Netflix’e kadar bütün uygulamaları indirip kendi hesabınızla giriş yapabileceksiniz. Yani aslında telefon kullanımına ihtiyaç olmayacak.

T10X kamerası ile çevrimiçi toplantı yapın

Otomobilin içerisindeyken telefon, tablet veya dizüstü bilgisayara gerek duymadan tüm toplantılarınıza katılabilir ve görüntülü görüşebilirsiniz. Bunu da dikiz aynasının üzerinde bulunan araç içi kamera ve ön konsolda yer alan ekran aracılığıyla (Zoom veya diğer meet uygulamaları aracılığıyla) gerçekleştirebilirsiniz.

Togg T10X modelinin bilinmeyen özellikleri bu şekilde.

Kaynak : https://shiftdelete.net/togg-t10x-bilinmeyen-ozellikleri
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli