user
e
sv

Steam’den Windows kullanıcılarını şoke eden karar!

239 okunma — 30 Mart 2023 10:00
Eski oyun bilgisayarınızı uzun bir süre daha elinizde tutmak istemeyebilirsiniz. Valve, Steam'in 1 Ocak 2024 itibarıyla artık Windows 7, Windows 8 veya Windows 8.1'i desteklemeyeceği konusunda uyarıda bulundu.

Oyun istemcisinin en son özellikleri, şubat ayında bu işletim sistemleri için desteği bırakan Google’ın Chrome tarayıcısının yerleşik bir sürümünü kullanıyor. Valve, Windows için Steam’in gelen sürümlerinin ayrıca yalnızca Windows 10 ve daha yeni sürümlerde bulunan işletim sistemi güncellemelerini gerektireceğini de ekliyor.

PC Gamer’ın işaret ettiği gibi, bu durum çoğu Steam kullanıcısını etkilemeyecek. Valve’ın son anketine göre, yazılımın hedef kitlesinin %1,9’undan biraz daha azı ilgili Windows sürümlerinden birini kullanıyor.

Steam’den Windows kullanıcılarını şoke eden karar!

Yine de bu, çok sayıda insanı etkilemeye devam ediyor ve onlara işletim sistemlerini yükseltmek veya desteklenen bir platforma sahip bir bilgisayar satın almaktan başka seçenek bırakmayabilir. İş için eski bir Windows sürümüne veya eski bir oyun sistemine ihtiyacınız varsa, desteğin sona ermesi özellikle iş çıkartabilir.

Microsoft, Ocak 2020’de Windows 7‘yi ve 2023’ün başında Windows 8.1’i desteklemeyi durdurdu. Fortnite’ı çalıştırmak istiyorsanız Epic Games artık bu platformları desteklemiyor. Yani, genel olarak eski bir Windows makinesini kullanmak giderek daha da zorlaşıyor: Steam’in bu uyumluluk değişikliği, sizi bir yükseltmeye itecek kırılma noktası olabilir.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/oyun/steamden-windows-kullanicilarini-soke-eden-karar-6423feb4d5ad8657d553ce14
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli