user
e
sv

Bir devrin sonu: Camaro efsanesi bitiyor!

352 okunma — 23 Mart 2023 23:06
Chevrolet yönetiminden şok karar! Camaro üretimi bitiyor mu? 2024 yılında başka bir isimle mi gelecek? İşte detaylar...

Amerikan otomotiv devi Chevrolet ikonik kaslı modeli Camaro için son kararı verdi. Bir süredir otomobil camiasında üretiminin duracağı veya biteceği konuşulan modelle ilgili markadan açıklama geldi. Marka aldığı kararla “American muscle car” hayranlarını biraz üzebilir. İşte Camaro üretimi ile ilgili detaylar…

Camaro için yolun sonu!

Evet maalesef Camaro için yolun sonu gözüktü. 1967’den beri her dönem üretimde kalan Amerikan kası toplamda 6 nesle sahip. İlk neslinde süper sport ve rally sport versiyonları ile piyasaya çıkan Camaro daha sonlarında tam bir Amerikan spor otomobili halini aldı.

Camaro nesil 1

Çıktığı ilk dönem Ford Mustang modeline rakip olan Camaro o dönem piyasada olan Pontiac Firebird ile aynı alt yapıyı paylaştı. İlk neslinde tamamen krom ve farları çevreleyen ızgara yapısı, ikonik sarı üstüne siyah çizgileri ile tanıtılan Camaro ikinci nesline geldiğindeyse daha sportif bir tasarıma sahip oldu. Döneminin trendi olan yuvarlak farlar daha da ön plana çıktı.

Bursa’lı Doblo artık Türkiye’de üretilmeyecek. Yılların TOFAŞ-Fiat ortak modeli Stellantis ortaklığı ile Cezayir’de üretilecek. İşte detaylar

Üçüncü ve dördüncü nesildeyse Camaro yine o dönemin trendleri ışığında kaslı görünümden uzaklaştı. Daha düz ve tampona doğru kavisli kaput yapısına sahip oldu. Bu görünüş onu American muscle görünümünden uzaklaştırarak daha çok super sport otomobil yapısına yaklaştırdı. Dördüncü nesilden sonra üretimine biraz ara verildi.

2002’de verilen aranın ardından 2010 yılında Camaro efsanesi 5. nesli ile geri döndü. Bu nesil aslında herkesin bir kere gördüğü ve Camaro denildiğinde aklına ilk gelen model. Ayrıca bu kasa ikonik bilim kurgu filmi Transformers’ta otobot Bumblebee karakterine de ilham verdi.

chevrolet camaro

2016 yılında ise Camaro’nun 50. yılına çok yakın bir tarihte altıncı nesil tanıtıldı. Şu an üretimde olan nesilde bahsi geçen altıncı nesil Camaro. Bu neslin LT versiyonu 2.0 litrelik motor veya 3.6 litrelik V6 motora sahip oluyor. Bu motorlar sırasıyla 275 ve 335 beygir güç üretiyor. Altıncı neslin SS versiyonuysa 455 beygir gücünde 6.2 litrelik V8 motor ile geliyor.

Chevrolet yetkilileri Camaro’nun 2024 yılına kadar üretimde olacağını ve ardından Camaro efsanesinin biteceğini bildirdi. Konuyla ilgili Chevrolet Global Başkan Yardımcısı Scott Bell şu ifadeleri kullandı:

“ Camaro’ya veda etmeye hazırlanırken tüm Camaro müşterilerine, Camaro’nun montaj hattında çalışan personelimize ve yarışmaya karşı tutkulu olan insanlara minnettarlığımızı göstermek istiyoruz. Bugün kamuoyuna Camaro’nun halefi ile ilgili herhangi bir bilgi vermesek de emin olun bu Camaro modelinin ve Camaro’nun hikayesinin sonu değil.”

chevrolet camaro

Marka kesin bir açıklama yapmasa da Camaro’ya halef bir modelin geleceği ve bu modelin Camaro’nun genlerini taşıyacağı söyleniyor.

Kaynak : https://shiftdelete.net/camaro-uretimi-bitiyor
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli