user
e
sv

Android kullanıcıları dikkat: Ekran görüntüleri kişisel bilgilerinizi açığa çıkarıyor olabilir

231 okunma — 22 Mart 2023 11:33
Google, Pixel kullanıcıları için önemli bir güncelleme yayınladı. Ekran görüntüsü üzerinde güncelleme yapan kullanıcılar risk altında.

Google Pixel kullanıcıları, son zamanlarda gündeme gelen bir güvenlik açığı nedeniyle kişisel verilerinin açığa çıkabileceği riskiyle karşı karşıya. Söz konusu Android telefonlarda bulunan ‘Markup’ özelliği, kullanıcıların ekran görüntülerine notlar ve işaretlemeler eklemelerine olanak tanıyor. Ancak, bu özellik sayesinde yapılan işaretlemelerin yer aldığı ekran görüntüleri, telefonun sistem bilgilerini de içeriyor olabilir. Bu durum, özellikle kişisel verilerin açığa çıkmasına neden olabilecek riskler barındırıyor.

Google Pixel modellerinde ekran görüntüsü almak kişisel bilgilerinizin açığa çıkmasına neden olabilir

Ekran görüntüsü almak, pek çoğumuzun günlük hayatımızda defalarca yaptığı aktivitelerden biri. Pixel modellerinde bulunan ‘MediaProjection’ API’si ise Pixel modellerinde tam da bu iş için kullanılıyor. Ancak ortaya çıkan bilgilere göre bu API ciddi bir risk barındırıyor. Pixel Markup özelliği üzerinde oynama yapılan ekran görüntüleri diğer uygulamalar tarafından erişilebilir hale geliyor. Ne yazık ki bu durum, kullanıcıların IP adresi gibi kişisel bilgilerini riske atıyor. Fotoğrafların kendisi ve üzerine alınan notlar da risk grubuna dahil.

Siyah Google Pixel Telefon

Google, bu hatayı gidermek için hızlı bir şekilde bir güncelleme yayınladı. Güncelleme, Pixel Markup’ı kullanırken çizilen veya yazılan şeylerin, ekran görüntüsü alınırken görüntüye dahil edilmemesini sağlıyor. Ancak, kullanıcıların güncelleme yapmamaları durumunda, hala bu hatayla karşı karşıya kalabilirler.

Bu durum, Pixel kullanıcılarının özellikle dikkatli olmaları gerektiğini gösteriyor. Kullanıcılar, özellikle kişisel bilgilerin yer aldığı sayfaları ekran görüntüsü almadan önce iyice kontrol etmeli ve Pixel Markup gibi özellikleri kullanmadan önce dikkatli düşünmeliler.

Google’ın bu husus ile ilgili hızlı bir şekilde müdahale etmesi, Pixel kullanıcılarına güven veriyor. Ancak, bu hatanın ortaya çıkması, kullanıcıların kişisel verilerinin her zaman güvende olmadığını hatırlatıyor. Kullanıcıların, kişisel bilgilerini korumak için her zaman dikkatli olmaları ve güvenilir güncellemeleri takip etmeleri önemlidir.

Google’ın telefonlarındaki bu hatanın, kullanıcıların kişisel verilerinin güvenliği açısından önemli bir konu olduğu açıktır. Kullanıcıların bu hataya karşı dikkatli olmaları ve güncelleştirmeleri takip etmeleri gerekiyor. Google’ın bu hatayı gidermek için hızlı bir şekilde hareket etmesi, Pixel kullanıcılarına güven veriyor. Aynı zamanda bu tür hataların tekrarlanmasını önlemeye yardımcı oluyor.

Kaynak : https://shiftdelete.net/google-pixel-kisisel-veriler
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli