user
e
sv

Snapdragon 8 Gen 3 teknik özellikleri sızdırıldı! Beklenenden daha hızlı

142 okunma — 10 Mart 2023 09:47
Henüz 2023'ün ilk çeyreğinde olmamıza rağmen Snapdragon 8 Gen 3 teknik özellikleri ile ilgili fazlasıyla sızıntı ortaya çıktı.

Qualcomm, geliştirmiş olduğu mobil işlemcilerle biliniyor. Özellikle Samsung, Xiaomi, ve Oppo gibi markaların yararlandığı Snapdragon çipleri sahip olduğu performans ile adından söz ettiriyor. En son Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisini gördüğümüz şirket şimdi Snapdragon 8 Gen 3 teknik özellikleriyle karşımıza çıkıyor.

Snapdragon 8 Gen 3, yüksek bir hıza sahip olacak

Geçtiğimiz yıl Qualcomm, tümü Snapdragon 8 serisinde yer alan üç amiral gemisi çipi piyasaya sürdü. Ancak son durumlara göre bu sene işler farklı olacak gibi duruyor. Gelişmelere bakıldığı zaman şirket, ileri bir sürüm olan Snapdragon 8 Gen 3’ü piyasaya sürmeyi planlıyor.

Snapdragon 8 Gen 3 teknik özellikleri sızdırıldı! Beklenenden daha hızlı

Henüz 2023’ün ilk çeyreğinde olmamıza rağmen Snapdragon 8 Gen 3 ile ilgili fazlasıyla sızıntı ortaya çıktı. Şimdiye kadar işlemcinin performansına dair bilgileri gördük. Şimdi ise Snapdragon 8 Gen 3 teknik özellikleri ile karşı karşıyayız.

Yükselmeye devam eden Android dünyası, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 ile birlikte zirveye çıkıyor. İşte ayrıntılar…

Sızıntılara baktığımız zaman yeni nesil işlemcinin birçok özellik bakımından başarılı olduğunu görüyoruz. Snapdragon 8 Gen 2, Apple’ın A16 Bionic çipine yakın bir performans sunuyordu. Yeni nesil işlemci ise söylentilere göre A17 Bionic çipinden daha güçlü olabilir.

Ancak şunu belirtmek gerekiyor yeni nesil işlemci, TSMC’nin 3nm sürecini kullanmayacak. Bunun nedeni de Apple, TSMC’nin tüm 3nm bantlarını A17 Bionic ve M3 yonga setleri için kapattı. Bundan dolayı da Qualcomm, TSMC’nin 4nm sürecini kullanmayı sürdürecek.

Snapdragon 8 Gen 3 teknik özellikleri sızdırıldı! Beklenenden daha hızlı

Snapdragon 8 Gen 3’ün önemli özelliklerinden biri de yüksek bir hıza sahip olacak olması. İddialara göre yeni nesil işlemci, Cortex-X4’ün 3.20GHz‘de çalışacak. Daha öncesinde çekirdeğin 3.70GHz’e çalışacağı belirtildi. Teknik özelliklerin sızıntısında ayrıca UFS 4.1 ve LPDDR5 RAM desteği olduğunu da görüyoruz.

Son olarak ise Snapdragon 8 Gen 3’te 1+5+2 CPU kümelemesinin olacağı söyleniyor. Böylelikle de verimlilik çekirdeklerinde azalma olacak ve daha çok performans odaklı bir şekilde yer alacak. Ancak belirttiğimiz gibi tüm bu bilgiler bir sızıntıdan ibaret. Sızıntıların oldukça erken zamanda gelmesi nedeniyle bilgilerin değişmesi oldukça yüksek bir ihtimal.

Kaynak : https://shiftdelete.net/snapdragon-8-gen-3-teknik-ozellikleri-sizdirildi
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli