user
e
sv

M3 çipli iPad ve dokunmatik ekranlı MacBook geliyor!

144 okunma — 06 Mart 2023 15:03
Haftasonu Apple Mart 2023 tanıtımı beklenilen ürün listesini paylaşmıştık. Yeni MacBook ve iPad Pro ile ilgili sızıntılar ortaya çıktı.

Apple her yıl mart ve nisan ayları arasında yeni ürünlerini tanıtıyor. Geçtiğimiz hafta bu beklenilen ürün listesini paylaşmıştık. Listeye erişmek için buraya tıklayabilirsiniz. Ortaya çıkan sızıntılar yeni M3 işlemcili bir Air modelini işaret ediyor. Ayrıca yine aynı işlemciye sahip bir iPad Pro ve dokunmatik ekranlı MacBook Air’da dedikodular arasında.

Kendi küçük ancak gücü büyük!

Son çıkan sızıntılara göre yeni nesille birlikte Apple işin MacBook tarafında kullanıcılara daha fazla opsiyon ve seçenek sunacak. Yeni nesil, 2 farklı ekran boyutu ile geliyor. Yeni eklenen 15.5 inçlik kasa ise MacBook Air tarihindeki en büyük modeli işaret ediyor.

yeni macbook

15.5 inç ekranlı yeni kasa, MacBook Air ailesindeki en büyük model olacak. Ancak en güçlüsü olmayacak. Çünkü çıkan son sızıntılara göre Apple 15.5 inçlik modelde M2 veya M2 Pro çipini kullanacak. 13 inçlik ailenin küçük üyesindeyse markanın yeni M3 çipi olacak. Bu karar şu an için netlik kazanmadı. Apple’ın nihai kararını, mart veya nisan ayında yapması beklenilen lansmanında öğrenebileceğiz.

Bu yıl Apple’dan mart ve nisan ayı dolaylarında yeni Mac Pro ve MacBook modellerinin duyurulması bekleniyor. İşte konuyla ilgili detaylar…

Sızıntılara göre neden 15.5 inçlik modelde M3 çipi olmadığının cevabıysa “M2 çipli 15 inç MacBook Air kullanıcıları heyecanlandırma kapasitesine sahip ancak yeni bir M2 çipli 13 inç MacBook Air bu yetiye sahip değil. Bu nedenle Apple’ın en azından yeni 13 inçlik modeli bir M3 çipe sahip olacak şekilde hazırlaması olası.” şeklinde.

Yeni M3 Çipli iPad Pro ve dokunmatik ekranlı MacBook söylentisi!

Sızıntılar Apple’ın uzun vadeli planlarını da kapsıyor. 2024 ve 2025 yıllarında marka hem bilgisayar hem tablet kısmında daha heyecan verici işler yapacak. Bu işler arasında yeni bir M3 işlemcili iPad Pro var. Söylentilere göre yeni tablet 2024’ün bahar aylarında gelecek. Ayrıca bu yeni model OLED bir ekrana sahip olacak.

yeni macbook

2 yıl içindeki ,yani 2024 ve 2025 belki 2026’da dahil edilebilir, planlarsa daha farklı tasarımdaki bilgisayar modellerine yönelmek. Marka bu hamleyi MacBook ailesinin Air modeliyle başlatacak. Bununla birlikte Apple’ın ilk dokunmatik ekranlı bilgisayarını OLED bir panelle 2025’te göreceğiz.

Kaynak : https://shiftdelete.net/m3-cip-ipad-dokunmatik-ekranli-macbook-geliyor
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli